Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Desktop PC > Perbincangan mengenai Casing Komputer

    Share

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai Casing Komputer

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Wed 24 Feb 2010, 4:02 am

    habis aku punye tu kalu dah oc nak pakai coolermaster tu leh tahan ke...
    ke nak pakai watercooling... radiator lc kat umah banyak gak hahahahahahaa


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai Casing Komputer

    Post by kInOzAwA on Thu 25 Feb 2010, 4:26 pm

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:habis aku punye tu kalu dah oc nak pakai coolermaster tu leh tahan ke...
    ke nak pakai watercooling... radiator lc kat umah banyak gak hahahahahahaa


    radiator utk pc n radiator utk motor/kereta lain bro...

    recommend radiator utk pc = made by cooper
    kereta/motor = aluminium

    aluminium n cooper tak bleh ada dalam satu loop bila buat setting utk watercooling.. bleh jadi masalah karat oooooo....

    tapi kalau waterblock utk cpu/nb-sb chipset/ ram / gpu semua made by alu bleh laa guna rad alu gak. hehe


    _________________





      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:52 am