Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Share

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by kInOzAwA on Thu 02 Jul 2009, 1:29 am

    Korang guna jenis apa dan mcamana prestasi bila read / write / re-write?


    Last edited by kInOzAwA on Fri 26 Feb 2010, 8:20 pm; edited 1 time in total


    _________________





    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by gillbeits on Thu 02 Jul 2009, 6:29 pm

    aku nak tanye pendapat korang

    berbaloi ke pakai blue ray drive?

    bg aku la
    dahla disc blueray payah nak jumpe,mahal pulak tu
    lebih berbaloi pakai external HD.

    blueray drive mahal sgt la.tak berbaloi pakai geek

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by LcBoy135z on Sat 04 Jul 2009, 6:32 am

    btol tu..blue ray mmg pyh nk jmpew...

    pkai dvd pon dh ok apew..

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by kInOzAwA on Sat 04 Jul 2009, 7:42 am

    for time being mmg blue ray mahal, tapi kena ingat dulu dvd masa memula keluar pon regenyaa lebih kurang cam blue ray gak... time will tell everything~ benda² mcm ni akan turun gak harganya~ blue ray payah nak jumpa pasal kat malaysia trend blue ray blm start... lagipun skang ni org tgh sibuk dgn HD DVD... blue ray peringkat paling tinggi setakat ni... so that's why kite² semua ni akan berubah mengikut peredaran zaman gak...... lepas abis trend HD DVD kompom ler korang pegi ke Blue ray bukan?? hehehhehehe.... bounce sunny


    _________________





    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by gillbeits on Sat 04 Jul 2009, 5:42 pm

    kalo korang perasan mmg ada jual disk bluray cetak rompak kat pasaran gelap.
    tp tak laku..
    sebab ape?
    skang oghe dah pandai download mubi dari internet

    satu disc pon rm20.
    tak baloi langsung

    ntahla aku rase mase depan bluray ni lembap skit banding ngan zaman kegemilangan dvd dulu..

    betul kan kalo salah ye

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by phenom_black on Tue 14 Jul 2009, 4:17 am

    tul la tu...yg plg ketara saiz movie blue ray ni besar gedabak...koman2 pon 4G...
    sapa2 pnh tgk movie blu ray?

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by gillbeits on Sat 25 Jul 2009, 5:32 am

    kalau jalan2 kat pasaraya tu pernah la tgk.kualiti dia mmg teramat lawa la.sharp lagi smooth
    bluray ni saiz dia ada 2 ke?720p and 1080p? ke 1080p jer?

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by kInOzAwA on Tue 25 Aug 2009, 12:01 am

    Actually saiz utk blueray bukan 4GB. tu saiz DVD.. DVD boleh pergi sampai 8GB utk dual layer! HD-DVD 16GB - 24GB.. utk blueray size sehingga 50GB! mungkin ada yang saiz 100GB!


    _________________





    Sponsored content

    Re: Desktop & Laptop > Perbincangan mengenai CD/DVD/BLUERAY DRIVE

    Post by Sponsored content Today at 1:11 pm


      Current date/time is Tue 06 Dec 2016, 1:11 pm