Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Share

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Thu 02 Jul 2009, 1:26 am

    Monitor apa korang guna sekarang?


    Last edited by kInOzAwA on Fri 26 Feb 2010, 8:18 pm; edited 1 time in total


    _________________





    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by Wasie on Thu 02 Jul 2009, 3:17 pm

    Laptop aku mmg dah flatscreen
    PC aku CRT jer...
    ekekekekeke....

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by gillbeits on Thu 02 Jul 2009, 6:18 pm

    desktop 20 inch jer

    laptop 14 inch

    kedua-duanye LCD afro

    ada ker laptop pakai skrin CRT?

    meh buktikan

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by LcBoy135z on Sat 04 Jul 2009, 6:27 am

    tu kene cari tu...

    xpnh nmpk lagi aku laptop pkai crt...hahaha

    lol,

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by gillbeits on Sat 04 Jul 2009, 6:07 pm

    laptop pakai crt konfirm best punye..haha

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by phenom_black on Wed 08 Jul 2009, 8:45 am

    aku pkai viewsonic 22inch..flat..
    awl thn lps bli..rm690 xsilap...kat viewnet lowyat..
    puas hati men game n tgk movie kalu screen besor nih...ngeee..

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by gillbeits on Sat 25 Jul 2009, 5:39 am

    nowadays harge monitor lcs manyak murah woo

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Wed 12 Aug 2009, 4:09 am

    boleh bagi tau harga lcd 21 inchi tak kalo sapa2 tau
    n jugaak brand yg leh korang recommend
    fuh.. kena kira2 duit ni
    aku dah takleh sabar dah dgn pc aku skang
    buat keje opis leh ar


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Mon 24 Aug 2009, 11:39 pm

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:boleh bagi tau harga lcd 21 inchi tak kalo sapa2 tau
    n jugaak brand yg leh korang recommend
    fuh.. kena kira2 duit ni
    aku dah takleh sabar dah dgn pc aku skang
    buat keje opis leh ar


    21.5 Widescreen LCD dgn resolusi 1920 x 1080 (support HD1080p)
    cari yang contrast ratio around 30,000:1 ke atas baru best!~
    Response time 2ms - 5ms.

    Pilihan bergaya:
    AOC F22- RM530

    lain-lain brand:
    Samsung, LG, Viewsonic, Benq, Asus, Acer.

    Samsung bagus tapi yg contrast ratio 30,000 keatas dan 2ms response time agak mahal berbanding lain-lain brand.
    AOC pilihan bijak sbb design pon boleh tahan... ada kelainan dari yang lain...


    _________________





    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Mon 24 Aug 2009, 11:41 pm

    Maww angat sebijik pc ajak ler aku time-time aku free.. bleh ler aku tolong recommend... Very Happy


    _________________





    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Wed 26 Aug 2009, 8:47 am

    kapan-san: ni ada satu link LCD monitor widescreen 21.5 (22 inch) Samsung mari --> http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=essential&model_cd=LS22CMZKFV/ZA


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by LcBoy135z on Wed 26 Aug 2009, 1:09 pm

    kInOzAwA wrote:Maww angat sebijik pc ajak ler aku time-time aku free.. bleh ler aku tolong recommend... Very Happy


    bro dok mner tu...

    bg la numbo fon..mner la tau mase nak beli nnt tgh blank..

    bleh tnyer bro... lol! lol!


    tu pon kalo sudi nak tloong lol! lol! lol!

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by LcBoy135z on Wed 26 Aug 2009, 1:10 pm

    kInOzAwA wrote:kapan-san: ni ada satu link LCD monitor widescreen 21.5 (22 inch) Samsung mari --> http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=essential&model_cd=LS22CMZKFV/ZA



    perhhhh..... affraid affraid affraid affraid

    terbeliak bijik mate ko kapan kalo pkai yg nih... lol! lol!

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Wed 26 Aug 2009, 6:04 pm

    LcBoy135z wrote:
    kInOzAwA wrote:Maww angat sebijik pc ajak ler aku time-time aku free.. bleh ler aku tolong recommend... Very Happy


    bro dok mner tu...

    bg la numbo fon..mner la tau mase nak beli nnt tgh blank..

    bleh tnyer bro... lol! lol!


    tu pon kalo sudi nak tloong lol! lol! lol!

    aku kat gombak.. bley bley.. khidmat konsultan takde masalah... Very Happy


    _________________





    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Wed 26 Aug 2009, 6:05 pm

    LcBoy135z wrote:
    kInOzAwA wrote:kapan-san: ni ada satu link LCD monitor widescreen 21.5 (22 inch) Samsung mari --> http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=essential&model_cd=LS22CMZKFV/ZA



    perhhhh..... affraid affraid affraid affraid

    terbeliak bijik mate ko kapan kalo pkai yg nih... lol! lol!

    yg ni spec biasa je tu.. baru 15000:1 dynamic, contrast ratio, 5ms

    kalau nak specs lagi tinggi agak mahal ler samseng ni.. brand lain lebih murah....


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by LcBoy135z on Thu 27 Aug 2009, 8:57 am

    kInOzAwA wrote:
    LcBoy135z wrote:
    kInOzAwA wrote:Maww angat sebijik pc ajak ler aku time-time aku free.. bleh ler aku tolong recommend... Very Happy


    bro dok mner tu...

    bg la numbo fon..mner la tau mase nak beli nnt tgh blank..

    bleh tnyer bro... lol! lol!


    tu pon kalo sudi nak tloong lol! lol! lol!

    aku kat gombak.. bley bley.. khidmat konsultan takde masalah... Very Happy


    aku kat pahang la bro lol!

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Thu 03 Sep 2009, 2:42 am

    takpe pahang ke kat memana pon sama.. nak guna khidmat konsultan bukan susah.. calling je tanya brg apa yg best.. tapi kena bgtau budget dulu laa... kalau nak best kena budget besauuu serupa cam bikin motor gak... Very Happy


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by LcBoy135z on Sun 06 Sep 2009, 1:34 pm

    kInOzAwA wrote:takpe pahang ke kat memana pon sama.. nak guna khidmat konsultan bukan susah.. calling je tanya brg apa yg best.. tapi kena bgtau budget dulu laa... kalau nak best kena budget besauuu serupa cam bikin motor gak... Very Happy



    huhu...ok roger bro...

    nnt aku call ko jer la time nak pilih...

    bro ni pakar it kew???

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by kInOzAwA on Mon 07 Sep 2009, 10:35 pm

    pakar? nak kata pakar or professional tu blm lagi kot.. tapi kalau advance user tu boleh laa... insya-allah. aku akan menggunakan pengalaman lebih 20 thn ni dgn pc... first aku kenal pc tahun 1987.. ayah aku dah beli pc rumah time tu... Very Happy


    _________________





    Sponsored content

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai MONITOR

    Post by Sponsored content Today at 7:02 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 7:02 am