Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Share

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Thu 02 Jul 2009, 1:23 am

    GC apa korang guna sekarang?

    beberapa tips perbincangan:

    kInOzAwA wrote:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:apa perbezaan antara SLI dan CFX
    dan ade ke GC yg power tanpa perlu setup SLI N CFX

    kalau buleh tolong la aku.. aku nak sepnd duit utk cpu baru aku
    at least takde la problem utk 3-5 thn akan dtg..

    so buleh terangkan tak pro n kontra for double GC?

    sLI = nvidia
    cFX (crossfire-X) = ATI

    gc power tanpa perlu setup sLi n CFX tu ada, tgk jenis gc dulu. Kalau raja GC sekarang, HD5970 yang mmg dah ada dual chipset gpu kat gc tu mmg dah cukup power kalau x buat cFX pon.

    Kalau sLi config plak camneh...
    paling tinggi skang GTX295, tapi kalau setting sLI utk gc jenis GTX285 mmg bleh tapau single GTX295 dari segi performance, tu pon kalau buat benchmark, dalam games tak nampak ketara sgt beza antara dua gc nih.

    tak semua games support sLi / cFX setup, 1 gc pon dah memadai.. sbb kalau main games yang tak support sLI / cfx apa guna nak membazir beli benda tu mahal mahal kecuali kalau nak main make-up pc... hhuhuuhuhuhu.. or gila benchmark cam aku... Laughing

    utk 3 tahun kalau hang nak main games power lagi ambik je laa GTX295 single card (physx/CUDA technology) @ ATI HD5870 (sbb DX11).. mahal mmg mahal tapi berbaloi utk 3 tahun. tapi kalau jual lagi 3 tahun tak tau dah jadi berapa je harga gc tuh. hehe kalau 5 tahun tu payah sket sbb kita tak tau apa jadi lagi 5 tahun kot² mobo skang ni dah x bleh nak guna utk gc masa zaman tu... teknologi sentiasa berubah kan... so biasanya next interval upgrade dalam 3 tahun utk rata-rata normal gamer. kalau ada budget lebih tak salah spend utk beli gc power, kalau bebetul nak main games laa... kalau jenis kaki suka upgrade 1 tahun pon dah tukar memacam gc.. huhuuhuhuhuhu

    PERBEZAAN SETUP GC:

    Single gc setup:

    PRO:
    - semua games support
    - kos tak tinggi
    - kurang tarik power dari PSU berbanding dual GPU @ sLI / cFx
    - Bleh guna 2 monitor kalau guna setup nih

    CONS:
    - performance tak sepower dual gpu yang sama class / 1 takuk serie ke bawah


    Dual gpu in single GC:

    PRO:
    - lebih performance dari single gpu yang sama class
    - menjimatkan ruang bg mereka yang pakai mid tower case
    - sama power macam buat setup single gpu sLI / cFX

    CONS:
    - harga mahal dari single gpu
    - power dari PSU disedut lebih kuat
    - cooling solution (FAN) yang terhad pilihan
    - haba lebih panas sbb guna 1 gc tapi dual gpu core
    - bleh guna 2 je monitor??


    Single gpu in CFX / sLI:

    PRO:
    - performance sama dgn dual gpu in single gc
    - lebih performance dari guna single gpu setup
    - nampak lebih cantik dari segi cosmetic hehe
    - Bleh guna byk monitor (sama ada 4, 6 atau 8 bergantung pada setup, dual ke triple ke quad)

    CONS:
    - harga lebih mahal dari single gpu
    - terlampau guna banyak ruang / cuma utk mobo yang support cFX/sLi je bleh guna.
    - power dari PSU disedut lebih kuat
    - tak semua games support cFX/sLi setup


    Dual gpu in single GC with CFX / SLI setup:

    PRO:
    - performance lagi bagus dari guna setup single gpu in cFX/sLi @ dual gpu in single GC
    - Double gpu in dual gc = quad cFX / sLI
    - lagi cantik dan caderk dari segi cosmetic
    - Setup pilihan EXTREME Enthusiast PC user!!!!!
    - dual gpu x 2 = guna 4 gc buat quad gc setup.. jimat ruang lagikkkk dari guna 4 GC tapi single gpu.
    - Bleh guna byk monitor kalau guna setup nih.

    CONS:
    - power dari PSU terlampau kuat disedut walaupun idle... so terpaksa beli minimum 850W PSU.. recommend 1000W @ 1kW PSU.
    - mahal giler!!!!
    - membazir kalau tak guna secara optimum!
    - Tak sesuai utk beginner PC user!
    - Bleh guna 4 je monitor???
    - Tak semua games support config sLi / cFX
    - Panas giler suhu ambient dalam casing, terpaksa beli cooling solution yang lebih baik.. so duit lagi tu........


    nahhhhh perbezaan dan penerangan.........


    Last edited by kInOzAwA on Fri 26 Feb 2010, 8:17 pm; edited 1 time in total


    _________________





    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Wasie on Thu 02 Jul 2009, 3:20 pm

    haaaa....
    nie pling aku ske....
    wat mase nie...
    aku gune yg murah tapi berbaloi laaa...
    Nvidia Geforce 7000m
    mmg disediakan skali ngan Laptp...
    wakakaka....

    untuk PC...
    just GT8000 silent edition Geforce

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by gillbeits on Thu 02 Jul 2009, 3:46 pm

    gt8000?

    tak pernah dengar pulak aku..

    aku gune radeon 4770 je.murah2

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by LcBoy135z on Sat 04 Jul 2009, 6:30 am

    aku xmampu lagi utk beli smua tu..

    hahhaa

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Sat 04 Jul 2009, 7:48 am

    aku guna ATI Radeon HD3850 512MB pcie je... lom ada masa lagik nak upgrade yg lebih powerrrrr.... lagipun jrg main games.... kalo tak bleh laaa buat 3-way crossfire... [mobo aku ada 3 gc port... 1 jenis 8 pipeline 2 lagi support sampai 16 pipelines]........


    _________________





    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by gillbeits on Sat 04 Jul 2009, 6:02 pm

    adoi ...aku pon dah kurang kan aktiviti bermain game..
    selalu buang masa kat ***135.com jer haha

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by phenom_black on Wed 08 Jul 2009, 8:49 am

    kat umah aku guna ati radeon series gt 512 ddr3...rasanya la..kalu xsilap..

    kat opiz nvidia gforce 8500gt 3d..

    skang dah lama xupgrade pc lorh...asyik moto je..ahaha..hobi baru la katakan..

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by jem on Sat 18 Jul 2009, 9:44 am

    aku nk tny sape ade price list gc skrg...malas aku nk cek kt lowyatt...aku tgh nk cr gc ni...huhhu..nk wat blik cpu aku..

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Wed 22 Jul 2009, 12:06 am

    pg rujuk dalam ruangan lain-lain... dalam tu ada pricelist latest kat plaza low yat utk brg brg gc...


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 23 Feb 2010, 12:14 pm

    apa perbezaan antara SLI dan CFX
    dan ade ke GC yg power tanpa perlu setup SLI N CFX

    kalau buleh tolong la aku.. aku nak sepnd duit utk cpu baru aku
    at least takde la problem utk 3-5 thn akan dtg..

    so buleh terangkan tak pro n kontra for double GC?


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Tue 23 Feb 2010, 2:58 pm

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:apa perbezaan antara SLI dan CFX
    dan ade ke GC yg power tanpa perlu setup SLI N CFX

    kalau buleh tolong la aku.. aku nak sepnd duit utk cpu baru aku
    at least takde la problem utk 3-5 thn akan dtg..

    so buleh terangkan tak pro n kontra for double GC?

    sLI = nvidia
    cFX (crossfire-X) = ATI

    gc power tanpa perlu setup sLi n CFX tu ada, tgk jenis gc dulu. Kalau raja GC sekarang, HD5970 yang mmg dah ada dual chipset gpu kat gc tu mmg dah cukup power kalau x buat cFX pon.

    Kalau sLi config plak camneh...
    paling tinggi skang GTX295, tapi kalau setting sLI utk gc jenis GTX285 mmg bleh tapau single GTX295 dari segi performance, tu pon kalau buat benchmark, dalam games tak nampak ketara sgt beza antara dua gc nih.

    tak semua games support sLi / cFX setup, 1 gc pon dah memadai.. sbb kalau main games yang tak support sLI / cfx apa guna nak membazir beli benda tu mahal mahal kecuali kalau nak main make-up pc... hhuhuuhuhuhu.. or gila benchmark cam aku... Laughing

    utk 3 tahun kalau hang nak main games power lagi ambik je laa GTX295 single card (physx/CUDA technology) @ ATI HD5870 (sbb DX11).. mahal mmg mahal tapi berbaloi utk 3 tahun. tapi kalau jual lagi 3 tahun tak tau dah jadi berapa je harga gc tuh. hehe kalau 5 tahun tu payah sket sbb kita tak tau apa jadi lagi 5 tahun kot² mobo skang ni dah x bleh nak guna utk gc masa zaman tu... teknologi sentiasa berubah kan... so biasanya next interval upgrade dalam 3 tahun utk rata-rata normal gamer. kalau ada budget lebih tak salah spend utk beli gc power, kalau bebetul nak main games laa... kalau jenis kaki suka upgrade 1 tahun pon dah tukar memacam gc.. huhuuhuhuhuhu

    PERBEZAAN SETUP GC:

    Single gc setup:

    PRO:
    - semua games support
    - kos tak tinggi
    - kurang tarik power dari PSU berbanding dual GPU @ sLI / cFx
    - Bleh guna 2 monitor kalau guna setup nih

    CONS:
    - performance tak sepower dual gpu yang sama class / 1 takuk serie ke bawah


    Dual gpu in single GC:

    PRO:
    - lebih performance dari single gpu yang sama class
    - menjimatkan ruang bg mereka yang pakai mid tower case
    - sama power macam buat setup single gpu sLI / cFX

    CONS:
    - harga mahal dari single gpu
    - power dari PSU disedut lebih kuat
    - cooling solution (FAN) yang terhad pilihan
    - haba lebih panas sbb guna 1 gc tapi dual gpu core
    - bleh guna 2 je monitor??


    Single gpu in CFX / sLI:

    PRO:
    - performance sama dgn dual gpu in single gc
    - lebih performance dari guna single gpu setup
    - nampak lebih cantik dari segi cosmetic hehe
    - Bleh guna byk monitor (sama ada 4, 6 atau 8 bergantung pada setup, dual ke triple ke quad)

    CONS:
    - harga lebih mahal dari single gpu
    - terlampau guna banyak ruang / cuma utk mobo yang support cFX/sLi je bleh guna.
    - power dari PSU disedut lebih kuat
    - tak semua games support cFX/sLi setup


    Dual gpu in single GC with CFX / SLI setup:

    PRO:
    - performance lagi bagus dari guna setup single gpu in cFX/sLi @ dual gpu in single GC
    - Double gpu in dual gc = quad cFX / sLI
    - lagi cantik dan caderk dari segi cosmetic
    - Setup pilihan EXTREME Enthusiast PC user!!!!!
    - dual gpu x 2 = guna 4 gc buat quad gc setup.. jimat ruang lagikkkk dari guna 4 GC tapi single gpu.
    - Bleh guna byk monitor kalau guna setup nih.

    CONS:
    - power dari PSU terlampau kuat disedut walaupun idle... so terpaksa beli minimum 850W PSU.. recommend 1000W @ 1kW PSU.
    - mahal giler!!!!
    - membazir kalau tak guna secara optimum!
    - Tak sesuai utk beginner PC user!
    - Bleh guna 4 je monitor???
    - Tak semua games support config sLi / cFX
    - Panas giler suhu ambient dalam casing, terpaksa beli cooling solution yang lebih baik.. so duit lagi tu........


    nahhhhh perbezaan dan penerangan.........


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 23 Feb 2010, 4:37 pm

    tq atas penerangan yg panjang lebar
    semoga tips di atas menjadi manfaat bersama


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Tue 23 Feb 2010, 8:02 pm

    baguih laa.. yang pentingnya boleh paham penerangan aku tuh huhuhuuhuh.. Very Happy


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 01 Mar 2010, 4:50 am

    er ade mamat nama silverfire lyn.net kata xleh gabung gtx n 9800gt. apa maksud nyer

    -9800GT as the dedicated PhysX card for a performance boost-


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Mon 01 Mar 2010, 8:32 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:er ade mamat nama silverfire lyn.net kata xleh gabung gtx n 9800gt. apa maksud nyer

    -9800GT as the dedicated PhysX card for a performance boost-

    maksud dia gtx260 mmg x bleh gabung dgn 9800gt utk sLi. kalau letak jugak, nanti satu detect jadi main GC, satu lagi detect jadi psysx card. kalau tak silap aku Nvidia card kena model sama utk buat sLI. tak sama mcm ATI... ATI model tak sama pon selamber je buat CFX.. huhuhuhuuh...

    maksud dia 9800GT bleh guna utk jadi psysx card utk gaming... kalau guna ati buat cfx, pastu selit satu card nvidia 9800gt kat situ.. (kena ada 3 slot pci-e {x16 - 2, x8 - 1 }) so secara tak langsung program yg guna psysx tu akan detect psysx walaupun ATI takde function psysx. 9800GT psysx nvidia unlock lagi, yg latest punya gc nvidia dah start lock so x bleh guna function tu dgn card ati.

    fungsi dia graphic nampak lebih cunn mcm real life.

    hehe


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Sat 20 Mar 2010, 6:17 pm

    eeerrr aku rasa nak bantai buat sli la pulak...
    main all high setting tak dapek...
    hahahahahaha


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Sat 20 Mar 2010, 10:04 pm

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:eeerrr aku rasa nak bantai buat sli la pulak...
    main all high setting tak dapek...
    hahahahahaha

    sbb apa tak dpt? aku punya gc bleh je main high setting termasuk full resolution.. lepas je...
    GC hang tu ok je nak buat full high setting... main games apa x dpek tu?


    _________________





    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Mon 12 Apr 2010, 3:58 pm




    GeForce GTX 480 Hydro Copper FTW
    Part Number 015-P3-1489-AR
    Core Clock Speed 750MHz
    CUDA Cores 480
    Memory Clock Speed 3800MHz
    Memory Bandwidth 182.4GB/sec
    Shader Clock Speed 1500MHz
    Bus PCI-E 2.0
    Interface DVI-I, DVI-I, Mini-HDMI
    Product Warranty Limited Lifetime warranty
    Upon registration within 30 days

    GeForce GTX 470 Hydro Copper FTW
    Part Number 012-P3-1479-AR
    Core Clock Speed 650MHz
    CUDA Cores 448
    Memory Clock Speed 3402MHz
    Memory Bandwidth 136GB/sec
    Shader Clock Speed 1300MHz
    Bus PCI-E 2.0
    Interface DVI-I, DVI-I, Mini-HDMI
    Product Warranty Limited Lifetime warranty
    Upon registration within 30 days

    Dia punya standard cooler powered by Swiftech WB oooo... drool


    GeForce GTX 480 Hydro Copper FTW
    $649.99 x 3.4= RM2209

    GeForce GTX 470 Hydro Copper FTW
    $499.99 x 3.32 = RM1699

    link:
    http://www.evga.com/products/prodlist.asp?family=GeForce+400+Series+Family


    _________________





    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by raimirahim on Thu 14 Oct 2010, 12:12 pm

    tlg cket..nk beli laptop baru...minat brand lenovo...model mane yg sesuai utk main game..

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 14 Oct 2010, 4:05 pm

    brand lenovo jgn beli.. warranty mcm gampang.. serius... please choice another brand!!!


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    mr star
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 850
    Reputation : 3
    Join date : 01/09/2009
    Age : 27
    Location : n9,k.lipis.

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by mr star on Sun 17 Oct 2010, 3:00 am

    raimirahim wrote:tlg cket..nk beli laptop baru...minat brand lenovo...model mane yg sesuai utk main game..

    amek asus ok kot..hu2..

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by LcBoy135z on Sun 17 Oct 2010, 4:45 am

    mr star wrote:
    raimirahim wrote:tlg cket..nk beli laptop baru...minat brand lenovo...model mane yg sesuai utk main game..

    amek asus ok kot..hu2..

    aku pakai HP DV4..ok jer men game..hahaha lol!

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Tue 14 Dec 2010, 4:42 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:brand lenovo jgn beli.. warranty mcm gampang.. serius... please choice another brand!!!

    Lenovo tak ok? biar betui kapan... Lenovo = IBM tu.. otaii komputer.. USA mari... 1st pc brand. huhuhuhuhu scratch


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 14 Dec 2010, 4:44 am

    percaya la.. lenovo mmg mcm gampang... DAN.. CUSTOM DESKTOP AKU SAMPAI SKARANG PUN TAK ELOK2.. LAGI LA MCM GAMPANG!! Evil or Very Mad


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by kInOzAwA on Tue 14 Dec 2010, 4:53 am

    kapan.. ko pegi antar balik desktop ko kat kedai utk antar pegi warranty. aku rasa mobo ko faulty laa.. kalau aku dkt bleh je aku tolong check, masalahnya aku jauh skang. sori wei.


    _________________





    Sponsored content

    Re: Desktop PC > Perbincangan mengenai GC (Graphic Card)

    Post by Sponsored content Today at 3:28 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 3:28 am