Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    software antivirus yang korang gune

    Share

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Tue 30 Jun 2009, 6:34 pm

    berdasarkan carta top ten..bit defender duduk tangga 1st
    so aku gune bitdefender.

    Very Happy

    bagaimane dgn korang..berikan alasan kenapa antivirus yg korang pakai tu bagus:
    1.sebab apek kedai rekemen?
    2.sebab free
    3.sebab murah

    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Wasie on Wed 01 Jul 2009, 2:18 am

    ok ker bitdefender nie???
    semua infection dier bule bunuh kaaa???

    aku gune AVIRA jer....
    sng....
    puas...
    laju....

    azone1
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 196
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 57
    Location : Bandar Tun Hussein Onn

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by azone1 on Wed 01 Jul 2009, 6:15 am

    aku pon slambe je guna avira..
    tp tu dulu..
    skang pakai kaspersky..
    pasal da murah..


    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Wed 01 Jul 2009, 6:16 am

    kalu guna antivir apa cer
    aku guna antivir mcm tak protect je..
    bitdefender ni protection mcm mana?

    sparkling_silver
    Moderator Pantai Timur
    Moderator Pantai Timur

    Posts : 95
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : apa gune google maps...

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by sparkling_silver on Wed 01 Jul 2009, 9:57 am

    aku plak guna umbrella anti virus dgn kaspersky 6.0
    stkat ni ok la guna anti virus dua ni..
    dan aku spport software geeks remover..x silap anti virus mlysia tu..
    btol ker???

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Wed 01 Jul 2009, 10:05 am

    gillbeits wrote:berdasarkan carta top ten..bit defender duduk tangga 1st
    so aku gune bitdefender.

    Very Happy

    bagaimane dgn korang..berikan alasan kenapa antivirus yg korang pakai tu bagus:
    1.sebab apek kedai rekemen?
    2.sebab free
    3.sebab murah

    Berdasarkan carta top ten.. Bit Defender no 1, No 2 Kaspersky... tapi kalau dari segi kelajuan scan virus Kaspesky lebih laju dari Bit Defender. Tapi saya lebih suka guna ESET NODE.

    kenapa?
    security ESET NODE lebih ketat daripada Bit Defender dan Kaspersky, tapi kelemahannya ia tak berapa user friendly sgt.. Kalau average jpe yg guna mmg akan berdepan sikit masalah bila nak setting protocol yang ada pada ESET NODE. Akan Tetapi kalau lama² guna ok laa tu.

    Berbalik kpd persoalan
    1- rekemen: Rekemen tu 10% pengaruh minda... kalau apek laa yg cakap... aku lebih suka refer pada magazine / web review sbb boleh tengok comparison. Bergantung kepada apa yang aku set 1st sebagai priority dulu.
    2. Free? Sebenarnya mana ada antivirus FREE bagus... Semua sekadar cukup syarat je. Akan tetapi bila didownload dan dicrackkan, maka tu yg rasa best tu.... hehehehhehehehhe.... Razz
    3- Murah? murah atau tidak tu bukan persoalannya, janji ia meliputi specs yang aku nak.


    lol!


    _________________





    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by jem on Wed 01 Jul 2009, 8:32 pm

    sape2 yg ade anti virus yg best bole bg kat aku la...aku nk la...anti virus aku x berfungsi...

    thanks..

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Thu 02 Jul 2009, 3:48 am

    aku tak pasti la power camne bit defender ni.
    scan speed dia mmg agak slow berbanding antivirus lain.

    yg aku menyampah dengan kaspersky sebab update slow macam kura2 n interface dia agak annoying..pendapat rm1 aku la.

    kelebihan bitdefender,(berdasarkan test yg dilakukan la) dapat detect 97% virus.
    ni berdasarkan kajian la.

    cheers

    kelebihan bitdefender:
    update setiap jam
    low memory consumption


    bitdefender boleh download kat sini:
    pilih mane2 version yg suke

    crack

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by phenom_black on Thu 02 Jul 2009, 6:17 am

    slm..
    aku plg xsuka norton...berat n lembab..

    aku support node32..tp nk setting mcm payah..lgpon nk update ala2 leceh gtu..

    aku pkai avast antivirus...dah 3thn aku pkai....so far aku puas hati la...asal ada virus je...kuar warning...
    "warning...a virus have been detected" ... weeettt..weeett..weett...siap siren tuh...
    pastu siap ada soklan lg...nk watpe dgn virus tu...goreng pon sodap...
    kelebihan plg besh nya adalah scan melalui dos....sblm msk windows lg...so...virus masih belom terjaga,dah kena delete..

    ngeee....

    www.avast.com


    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 02 Jul 2009, 6:25 am

    so kalu aku guna bitdefender crack key punyer ader ker..?
    berapa byk key yg ada... aku nak full protection ma
    komp aku penuh dgn drawing building mega2
    kang leboh mampus gak

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sat 04 Jul 2009, 6:40 am

    kalo nk yg full..ambek kaspersky la...

    yg internet protection punyer...

    aku ada jual key..kalo mau beli pm lew...

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Sat 04 Jul 2009, 7:33 am

    Spoiler:
    gillbeits wrote:aku tak pasti la power camne bit defender ni.
    scan speed dia mmg agak slow berbanding antivirus lain.

    yg aku menyampah dengan kaspersky sebab update slow macam kura2 n interface dia agak annoying..pendapat rm1 aku la.

    kelebihan bitdefender,(berdasarkan test yg dilakukan la) dapat detect 97% virus.
    ni berdasarkan kajian la.

    cheers

    kelebihan bitdefender:
    update setiap jam
    low memory consumption


    bitdefender boleh download kat sini:
    pilih mane2 version yg suke

    crack


    gill, pegi buat link tempat utk download ni kat RUANGAN DOWNLOAD... cheers


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Sat 04 Jul 2009, 12:23 pm

    LcBoy135z wrote:kalo nk yg full..ambek kaspersky la...

    yg internet protection punyer...

    aku ada jual key..kalo mau beli pm lew...

    TAKYAH PM PM

    bagitau je sini..

    key ko tu halal ke haram hehehehe

    berapa duit... ko org lain pun minat juga


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    meorazor
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 620
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuale da Royal Town Rock, PJ Town

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by meorazor on Sun 05 Jul 2009, 7:51 pm

    Penah guna dlu..
    1. AVG(free edition).cam kamben jerk..
    2.Karpersky..berat sgt la pulop..RAM 256 jek(dah upgrade skang)
    3.Antivirus payung..Avira..
    4.NOD32 ringan..pastu byk detect worm..
    5.Bitdefender(rupenyer2 byk virus terlepas)haha..pkai sbb key Karpesky xleh pkai
    5.Avast(terbaek)+ Virus geek Remover+ Spybot..buat mase nie ler.

    xcukup gne satu antivirus..
    kome sume kne try mcm2 antivr..
    ade yg leh detect certain worm jerk..scan je virus sume clear.
    pastu kalo scan kat antivirus member ade lak virus len..
    penah tak jadik camni???haa..penah kan..
    so aku rase kne msuk2 kat sume pc member2 br clear virus tuh..hahahaha!

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Mon 06 Jul 2009, 2:30 am

    cadangan aku la:

    pakai je mane2 antivirus yg korang suka,

    pastu buat online scanner:
    bitdefender scanner
    kaspersky online scanner
    and banyak lagi

    jgn install banyak2 antivrus sekaligus,akan menimbulkan konflik.
    boleh hang.

    azone1
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 196
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 57
    Location : Bandar Tun Hussein Onn

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by azone1 on Mon 06 Jul 2009, 4:33 am

    kalo x nak hang pakai la 16gb ram..

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Mon 06 Jul 2009, 5:39 am

    adoi..lebih2 la 16gb tu..manyak wang kena kuar la..

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by phenom_black on Tue 07 Jul 2009, 5:30 am

    kalu dah conflict...apa2 antivirus pon xjalan la...
    tu pasai better guna 1 je..
    avast...ngeee..

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Tue 07 Jul 2009, 5:56 am

    betul tu phenom
    mane leh pakai 2 antivirus

    2-2 nak berfungsi utk protect..hang la pc tu..nak try jugak silalah..

    sparkling_silver
    Moderator Pantai Timur
    Moderator Pantai Timur

    Posts : 95
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : apa gune google maps...

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by sparkling_silver on Tue 07 Jul 2009, 1:00 pm

    ye ke hang?..aku guna avira + kaspersky ok je..xdok hang2 pon..virus pon detect..ok je..
    dulu masa mula2 pkai pc aku guna avg + kaspersky..slmat pc aku..
    Very Happy

    azone1
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 196
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 57
    Location : Bandar Tun Hussein Onn

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by azone1 on Wed 08 Jul 2009, 4:18 am

    pc spark memang power..

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by phenom_black on Wed 08 Jul 2009, 8:25 am

    tu r...pc ko power sgt tu...
    xpon..blom tiba masa dia conflict...kang sesedar je..dah nk jahanam windows kena makan ngan virus..ahahah..

    cuba hang run 2 2 antivirus tu skaligus...scan la pndrive yg kompom ada virus...tgk..conflict x??

    sparkling_silver
    Moderator Pantai Timur
    Moderator Pantai Timur

    Posts : 95
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : apa gune google maps...

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by sparkling_silver on Wed 08 Jul 2009, 12:08 pm

    hahaha...memang la conflict kalau run 2 2..tu la..kdg2 avg x detect kaspsky detect..pastu kdg2 avg plak detect kaspsky x detect....adess...lagi satu virus dlm cd mcm ne nk delete?(dulu pernah mengalami)..hahaha..

    azone1
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 196
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 57
    Location : Bandar Tun Hussein Onn

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by azone1 on Fri 10 Jul 2009, 12:51 pm

    dalam cd xle delete lor..
    buang cd tu..
    bli cd baru..
    hihi..

    sparkling_silver
    Moderator Pantai Timur
    Moderator Pantai Timur

    Posts : 95
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : apa gune google maps...

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by sparkling_silver on Fri 10 Jul 2009, 2:52 pm

    oo..virus dlm cd tu bleh myerang pc x?..

    Sponsored content

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Sponsored content Today at 9:03 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:03 am