Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    software antivirus yang korang gune

    Share

    gillbeits
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 86
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : serdang

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by gillbeits on Sun 12 Jul 2009, 12:32 pm

    boleh kalo execute..biasenyer tak la..

    wan
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 566
    Reputation : 0
    Join date : 08/07/2009
    Location : b***u, negeri acmilan

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by wan on Sun 12 Jul 2009, 3:48 pm

    kite kan, kite kan.... kite pakai aviraaa..... ngn threadfire, kite pun taktau gune mende tu tau... eheheheh....

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Thu 23 Jul 2009, 10:22 pm

    boleh je guna 2 or 3 av.. tapi kalau ada conflict abis lo... hahahhahaha.. kena lak guna kaspersky dgn norton 2009... hahahhaha... try ler kalau x percaya.... tgk jadi camner...


    _________________





    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Thu 23 Jul 2009, 10:24 pm

    x perlu install av byk byk.. guna yg efficient utk detect virus dah cukup.... lain lain tu guna ler software utk cegah malware.... spybot bagus.... aku dari dulu guna.. freeware je benda ni.. kalau nak donate pon boleh.. takde paksaan.... yg penting kena ada firewall kalau takut kena hack... pakai firewall byk byk selamat oooo.... Very Happy


    _________________





    sparkling_silver
    Moderator Pantai Timur
    Moderator Pantai Timur

    Posts : 95
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 27
    Location : apa gune google maps...

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by sparkling_silver on Sat 25 Jul 2009, 5:48 pm

    haha..aku pun nk pakai byk2 la firewall pasni,nak selamatkan diri dari hacker2..haha..

    meorazor
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 620
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuale da Royal Town Rock, PJ Town

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by meorazor on Thu 30 Jul 2009, 6:32 pm

    licensed key avast dah expired!
    cane2..

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 04 Aug 2009, 5:31 pm

    beli licensed key baru la


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Wasie on Mon 10 Aug 2009, 12:07 pm

    try search kat google...
    mybe he can help u...

    zarep
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 364
    Reputation : 0
    Join date : 04/08/2009
    Age : 27
    Location : GOMBAK-SUBANG-MUAR

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by zarep on Sat 15 Aug 2009, 5:35 pm

    bitdefender total security 2009 license crack till 2030..hahaha.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sun 16 Aug 2009, 4:14 pm

    Spoiler:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:
    LcBoy135z wrote:kalo nk yg full..ambek kaspersky la...

    yg internet protection punyer...

    aku ada jual key..kalo mau beli pm lew...

    TAKYAH PM PM

    bagitau je sini..

    key ko tu halal ke haram hehehehe

    berapa duit... ko org lain pun minat juga

    sini bkn ruang jual beli la kapan...

    mner boleh suke2 hati jer..nak pm jer...

    slmt drpd kene bann... lol! lol!

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sun 16 Aug 2009, 5:05 pm

    meorazor wrote:licensed key avast dah expired!
    cane2..


    bro refer di ruang download...
    saya ada letak link avast...try la dlu..maybe membantu..

    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Wasie on Mon 17 Aug 2009, 9:46 pm

    err....
    kasi gune AVIRA!!!
    best siot....
    sng n mudah n simple...
    tapi cam palat kalu ngah men game, tiba2x detect infection...
    wat game hang tros...
    lgi2x red alert n dota....
    adooo

    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Tue 18 Aug 2009, 5:09 pm

    avira mmg best...tp protection ada kureng lee.... Very Happy

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Sun 23 Aug 2009, 11:24 pm

    meorazor wrote:licensed key avast dah expired!
    cane2..

    senang jek tu... kalau guna avast home edition.. pegi kat website avast. pastuh request new license... absolutely free kalau yg home edition laa.. kalau professional edition kena ler keluar duit... lol!


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sun 06 Sep 2009, 1:31 pm

    pkai la av ape pon...

    xgune kalo korang xupdate...

    mcm pampers la..pkai buang..kakaka..

    ape² pon kaspersky is the bestttt

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Fri 11 Sep 2009, 10:10 am

    aku suka dua je Eset Nod 32 sama Kaspersky. Bit Defender mmg terbaik tapi scanner engine dia slow ler pulak.. isk isk isk...


    _________________





    wanTulang
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 121
    Reputation : 0
    Join date : 07/07/2009
    Age : 28
    Location : Jay Bee

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by wanTulang on Fri 11 Sep 2009, 12:09 pm

    aku pki kaspersky internet security..
    yg terbaek..
    n most importantly free off charge..
    spe nk pki free cm aku ym jek..
    aku bg free off cas gak..
    hohoho

    Sein_LCPd
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 23
    Reputation : 0
    Join date : 07/01/2010
    Age : 26
    Location : Pantai Dalam

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Sein_LCPd on Sat 06 Feb 2010, 9:36 pm

    kInOzAwA wrote:aku suka dua je Eset Nod 32 sama Kaspersky. Bit Defender mmg terbaik tapi scanner engine dia slow ler pulak.. isk isk isk...

    mmg Bitdefender scan slow.. aq pkai total security 2010 p0wn sma gak .. slow scan..

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Sat 10 Apr 2010, 9:40 pm

    Avast terbaru chare gak.. ada function silent/gaming mode yg bleh di set on/off. amat berguna pada gamers yg tak suka diganggu bila main games. So, takde lagi suara-suara sebut "your antivirus has been update" bla bla bla... takde popup... kira AV bekerja belakang tabir je... Kudos to Avast!~

    Sesapa yg guna Windows 7 ori OEM/retail bleh laa download Microsoft Essential Security. Tugas dia sama mcm AV... Boleh ler harap-harap sket, lagipun tak berat software neh.. add lg sekuriti dkt pc... FOC utk user yg dah activated win 7 genuine. Kalau yg guna crack version (cara patch dkt folder win), tak dapek laa kot.


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sun 11 Apr 2010, 6:15 am

    bkn ke bleh disable je tang bunyi² tu kino???

    bleh kan?

    aku gne kaspersky ok jer men pes2010 dgn sbk09 hahhaa

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Sun 11 Apr 2010, 8:20 am

    ada tapi tu manual.. benda ni lain... masa main games dia takkan update or scan. Mmg dia khas utk gamer button tu. Very Happy

    kalau guna AV lain kalau kita main games still jalan je scan, etc.. so secara tak langsung kalau serious infection, detection, popup akan keluar gak. So, dari syok-syok layan games tetiba terkeluar ke windows... dah kacau ler tu... kalau main online game silap-silap haribulan bleh hang pc tuh.. huhuhuuhuhu


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Sun 11 Apr 2010, 7:03 pm

    kInOzAwA wrote:ada tapi tu manual.. benda ni lain... masa main games dia takkan update or scan. Mmg dia khas utk gamer button tu. Very Happy

    kalau guna AV lain kalau kita main games still jalan je scan, etc.. so secara tak langsung kalau serious infection, detection, popup akan keluar gak. So, dari syok-syok layan games tetiba terkeluar ke windows... dah kacau ler tu... kalau main online game silap-silap haribulan bleh hang pc tuh.. huhuhuuhuhu


    hahha ..btol tuh..tpi nmpk sgt la pc org tuh bnyk sgt virus..xkan la xscan virus kot lol!

    anyway aku nye xmslh la..kalo infection time men game tuh xpnh lagi la sbnyer sentiasa scannnn lol!

    baru la clean n clear..hahhaa rolleyes

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Sun 11 Apr 2010, 9:01 pm

    hahhahahahah takde maknanya masa main game nak scan-scan... aku tau apa maksud ko.. scan activity kaspersky tu ler.. hahahaha.. tapi serius, mmg kaspersky terbaik. Avast dia buat setting camtu sebenarnya nak senangkan gamer dan salah satu marketing strategy utk suruh org guna AV dia... tapi not bad laa avast. Avast latest ni user interface dia lebih caderkkk.. lebih pantas... tapi biasa laa free ... takde laa accurate mcm kaspersky yg berbayar tuh... huhuuhuhhuuhuhuh


    _________________





    LcBoy135z
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 440
    Reputation : 1
    Join date : 03/07/2009
    Age : 24
    Location : SEGAMAT-KERATONG-MUADZAM-KUANTAN

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by LcBoy135z on Mon 12 Apr 2010, 4:17 am

    kInOzAwA wrote:hahhahahahah takde maknanya masa main game nak scan-scan... aku tau apa maksud ko.. scan activity kaspersky tu ler.. hahahaha.. tapi serius, mmg kaspersky terbaik. Avast dia buat setting camtu sebenarnya nak senangkan gamer dan salah satu marketing strategy utk suruh org guna AV dia... tapi not bad laa avast. Avast latest ni user interface dia lebih caderkkk.. lebih pantas... tapi biasa laa free ... takde laa accurate mcm kaspersky yg berbayar tuh... huhuuhuhhuuhuhuh



    aduhh..mksd aku bkn mase main game tuh kite scan..sblum² tula kite scan...ada ke tgh men game scan lol! lol!

    mmg ada la infection...tpi mmg btol kaspersky terbaeeekkkkk lol!

    akan aku kekalkan dgn av terbaekkk nih ..hahha

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by kInOzAwA on Mon 12 Apr 2010, 10:40 am

    LcBoy135z wrote:
    kInOzAwA wrote:hahhahahahah takde maknanya masa main game nak scan-scan... aku tau apa maksud ko.. scan activity kaspersky tu ler.. hahahaha.. tapi serius, mmg kaspersky terbaik. Avast dia buat setting camtu sebenarnya nak senangkan gamer dan salah satu marketing strategy utk suruh org guna AV dia... tapi not bad laa avast. Avast latest ni user interface dia lebih caderkkk.. lebih pantas... tapi biasa laa free ... takde laa accurate mcm kaspersky yg berbayar tuh... huhuuhuhhuuhuhuh



    aduhh..mksd aku bkn mase main game tuh kite scan..sblum² tula kite scan...ada ke tgh men game scan lol! lol!

    mmg ada la infection...tpi mmg btol kaspersky terbaeeekkkkk lol!

    akan aku kekalkan dgn av terbaekkk nih ..hahha

    walaupon ko tgh main games Kas AV tu still scan activity... Security test berdasarkan latest test utk firewall beserta report ----> http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php.

    Aku dah pon menggunakan Comodo Firewall... Mmg detail... Gunanya utk block connection asing dari masuk sesuka hati ke dalam system bila kita connect ke internet.. so no more network intruder a.k.a hacker.


    _________________





    Sponsored content

    Re: software antivirus yang korang gune

    Post by Sponsored content Today at 1:11 pm


      Current date/time is Tue 06 Dec 2016, 1:11 pm