Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Share

    ghetto
    Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat
    Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat

    Posts : 2129
    Reputation : 1
    Join date : 01/07/2009
    Location : taMan Melati - Teluk Mak Intan

    REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by ghetto on Sun 17 Jan 2010, 1:46 pm

    COPY D REPORT ABANG MAT DARKRIDER & AWEKS SAKTI


    alhamdulillah, opening ride RMC bagi 2010 berjalan dengan lancar, walaupun ada sedikit rintangan yang dihadapi, namun begitu tidak mematahkan semangat warga RMC, MRC, RXZ Malaysia, Kawasaki Malaysia dan ZZRians untuk bersama menjayakan program kita ini. Menurut kiraan motor, lebih 85 bijik motor dan 5 buah kereta turut serta dan program ini dianggar 100 orang yang telah hadir.

    Ramai riders yang sudah tiba di RV point iaitu Esso di RnR Jejantas Sg Buloh seawal jam 4.30 petang. Walaupun hujan lebat ketika itu, ini tidak mematahkan semangat warga RMC dan kawan2 lain untuk hadir memeriahkan program. Setelah semua hadir di lokasi RV, taklimat ringkas disampaikan oleh saya sendiri dan doa telah dibacakan oleh ID Batman. Tayar golek jam 6.30 petang dan terus ke check point pertama di Shell Tanjung Malim untuk isi minyak.

    Ride diteruskan hingga ke Exit Behrang, dimana Yusrizal @ jln_bekelan sudah menanti. Konvoi tiba jam 7.30 mlm dan taklimat diberikan oleh Yus.
    konvoi diteruskan ke lokasi, namun ada pula yang sesat termasuk saya sendiri. Akhirnya semua tiba di lokasi dalam jam 9 malam. Makanan yang sudah terhidang amat menyelerakan. Ulam, tempe pucuk paku, kuah kacang dan bbq ayam, udang dan kerang telah menjadi rebutan semua. Sesi sembang dan berkenalan antara satu sama lain dijalankan secara tak langsung demi mengeratkan hubungan silaturrahim. Selang seli dengan karaoke oleh abg2 dan kakak2 semua..memang merdu sekaliii...

    Jam 11.15, sesi fotografi dan pusing helmet (derma sorang ckit)...dan jam 12 malam, semua bertolak balik...

    apa2 pun memang best! dan sambutan amat menggalakkan!
    terima kasih kepada semua yang hadir dan memberi sokongan! cheers

    -matasura-

    report dari aweksakti


    Pada 16/1/2010 telah diadakan satu konvoi pembukaan 2010 oleh RMC ke Behrang. Ride pembukaan ini telah disertai oleh 85 buah biji motor pelbagai jenis serta 3 buah kereta. Konvoi ini adalah bertujuan untuk ride santai sambil mengeratkan hubungan di antara ahli komuniti RMC di Malaysia. Segalanya berlangsung tanpa sebarang kecelakaan jalan raya.

    Acara bermula, dengan berkumpul di Hentian Rehat Jejantas Sg Buluh pada jam 4.30 petang. Walaubagaimana pun waktu acara sebenar terpaksa dilanjutkan akibat hujan. Lebih kurang jam 6 petang. Acara di teruskan dengan upacara taklimat dan bacaan doa. 6.15petang perjalanan diteruskan dengan membahagikan ahli kepada dua kumpulan agar aktiviti konvoi dapat dijalankan dengan lancar serta tanpa mengganggu pengguna jalan raya yang lain.

    Kumpulan pertama yang terdiri daripada penunggang yang menunggang motor berkuasa 135cc ke bawah. Kumpulan ini dilepaskan 10 minit lebih awal agar tigak menganggu peredaran jalan raya. Perjalanan kumpulan ini di kawal oleh Marshal RMC yang terlatih. Seterusnya kumpulan yang kedua adalah kumpulan motor yang berkuasa 150 cc ke atas kumpulan ini juga dikawal oleh Marshall RMC yang terlatih.

    Perjalanan berjalan dengan lancar. Keadaan hujan yang turun dengan tidak menentu tidak mematahkan semangat para peserta. Pada jam 7.30ptg peserta konvoi ini berhenti di hentian rehat....... untuk mengisi minyak. Setelah itu perjalanan diteruskan,pada jam lebih kurang 8.15 pasukan konvoi ini tiba di tol Behrang. Sekali lagi taklimat ringkas diberikan dan 8.30 malam pasukan konvoi bergerak ke destinasi. Dari sini pasukan konvoi bergerak dalam keadaan lebih berhati-hati kerana jalan masuk ke destinasi agak gelap,sempit, basah serta licin.

    Pada jam 9.00 mlam pasukan konvoi ini selamat ke destinasi. Setibanya di destinasi en.... memberikan ucapan alu-aluan. Seterusnya majis di teruskan dengan acara makan malam yang ditaja oleh....dengan menu yang sungguh istimewa antaranya ayam panggang, ikan keli bakar, kerang bakar, serta ulam-ulaman. Selain itu juga ada di antara ahli RMC yang menunjukkan bakat nyanyian dengan acara karaoke. Setelah selesai makan dan berehat para pasukan konvoi bergambar kenang-kenangan dan bergerak pulang pada jam 11.00 malam.

    Marshall RMC memberikan taklimat, dan bergerak ke hentian tanjung malim untuk isi minyak dan taklimat ringkas.setelah itu pasukan konvoi meneruskan perjalanan pulang dan akan berkumpul semula di hentian Sg buluh, di dalam perjalannan pulang kelihatan ada di antara ahli RMC yang mengalami masalah dengan motor. Namum masalah diselesaikan dengan bantuan rakan-rakan yang lain.

    Jam 1.00 pagi. Kesemua pasukan konvoi tiba di hentian Sungai Buluh. Peserta konvoi bersalam-salaman untuk pulang ke destinasi masing-masing. Demikianlah tamatnya konvoi pembukaan RMC. Segalanya berjalan dengan lancar. Terpancar riak wajah kegembiraan dan keseronokkan di wajah ahli RMC setelah tamat acara konvoi.

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by GanahSokmo on Sun 17 Jan 2010, 6:23 pm

    yes....tahniah pada semua yg telah menjayakan ride nih...sedap sungguh mkn walau pon tersesat sesat...

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Mon 18 Jan 2010, 4:47 am

    ride opening yg sukses....
    enjoy sgt....tahniah to all yg join....
    makan bes.... ride enjoy....
    x sangka sampai 85 biji moto n 5 buah kete.....

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 18 Jan 2010, 5:53 am

    huhuhuhuhu reprt saya tu belum abish edit lagi tu huhuhuhuhu


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by sahar on Mon 18 Jan 2010, 6:39 am

    xder pic ker korg...ka saner....

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Mon 18 Jan 2010, 6:43 am

    banyak gile la pic.... sah2 jems ngan batmem n jackall byk amik gambar....
    tgk kat report rmc gamba dah ader yg up dah....

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Mon 18 Jan 2010, 6:44 am

    nie gambar dari jems









    Re: Report: RMC opening Ride 2010


    by jem Today at 1:02 amDI
    SINI ADALAH LINK GAMBAR DARI KAMERA SAYA...SAYA MEMPUNYAI INTERNET YG
    LAMBAT,SO DISINI SAYA INGIN MEMINTA SESIAPA UNTUK POSTKAN GAMBAR-GAMBAR
    INI KE FORUM INI..MINTA JASA BAIK SESIAPA..TERIMA KASIH!!

    http://picasaweb.google.com/thelifeafterdeaths/OpeningRideRmcBehrang?feat=directlink

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by sahar on Mon 18 Jan 2010, 7:17 am

    waa ramai nyer msti best an na

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Mon 18 Jan 2010, 8:01 am

    total sumer 95 moto n 5 kete....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by raimirahim on Mon 18 Jan 2010, 10:23 am

    terbaikkk... Very Happy

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Mon 18 Jan 2010, 11:55 am

    ride opening yg enjoy n bes....
    menggabungkan pelbagai jenis moto dalam satu komuniti....


    ** ko bes lebih la raimi...

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by aPyZ on Tue 19 Jan 2010, 6:00 am

    dan dpt mengeratkan silaturahim..

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by raimirahim on Tue 19 Jan 2010, 6:22 am

    Sp33d3r wrote:ride opening yg enjoy n bes....
    menggabungkan pelbagai jenis moto dalam satu komuniti....


    ** ko bes lebih la raimi...

    alamak..knp plak best lbh nie kak...huhuhu

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by aPyZ on Tue 19 Jan 2010, 6:32 am

    coz siap lepak tgk tv...

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Tue 19 Jan 2010, 7:16 am

    tu la pasal.... tu yg bex tuk raimi....
    akak pon bes gak sbb ader org siap tlg amik makanan lg...
    n dpt tumpang makan kat korang2 sume...

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by aPyZ on Tue 19 Jan 2010, 7:33 am

    yekew...
    bestnye akak...
    sape lg baik 2..
    hehehhe Laughing

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by raimirahim on Tue 19 Jan 2010, 10:55 am

    alamak..time 2 cite tgh best..lyn jap lah..nk nyanyi xreti plak..

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by sahar on Tue 19 Jan 2010, 11:25 am

    bukan xreti tu tapi segan kan..hhuuhu..mcm aku gak nyayi reti tapi segan ngan korg jer....

    dinnkakeq
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 21
    Reputation : 0
    Join date : 08/07/2009
    Location : klang valley

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by dinnkakeq on Tue 19 Jan 2010, 12:51 pm

    clap hahahahhaaaa

    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Wasie on Tue 19 Jan 2010, 2:51 pm

    raimirahim wrote:
    Sp33d3r wrote:ride opening yg enjoy n bes....
    menggabungkan pelbagai jenis moto dalam satu komuniti....


    ** ko bes lebih la raimi...

    alamak..knp plak best lbh nie kak...huhuhu

    coz :

    1- Makan org amek n suap
    2- Lepaks depan TV & x hiraukan org len
    2- Riba atas pehe & picit2x kpale yg x braper pning tue
    4- Pillion tegar sepanjang jlan ketika blek n pergy

    clap

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by raimirahim on Tue 19 Jan 2010, 4:04 pm

    Wasie wrote:
    raimirahim wrote:
    Sp33d3r wrote:ride opening yg enjoy n bes....
    menggabungkan pelbagai jenis moto dalam satu komuniti....


    ** ko bes lebih la raimi...

    alamak..knp plak best lbh nie kak...huhuhu

    coz :

    1- Makan org amek n suap
    2- Lepaks depan TV & x hiraukan org len
    2- Riba atas pehe & picit2x kpale yg x braper pning tue
    4- Pillion tegar sepanjang jlan ketika blek n pergy

    clap

    siot je ko kn wasie..

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by maximus4617 on Tue 19 Jan 2010, 11:13 pm

    hambek ko.... lol!

    jawab...jawab...cuak ko remy... hehe


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sp33d3r on Wed 20 Jan 2010, 3:51 am

    hahahaha....
    tu la sampai x nampak org lain kan....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by raimirahim on Wed 20 Jan 2010, 4:12 am

    oit2..ape sume nie nk bahan sy je...hahahaha

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by sahar on Wed 20 Jan 2010, 6:31 am

    waaa gembira nyer raime,mase tu....siap ader org suap2 kan yeh...huhuuhuh

    Sponsored content

    Re: REPORT : MRC OPENING RIDE 2010......BEHRANG RIDE

    Post by Sponsored content Today at 3:28 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 3:28 am