Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Share

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by Chi Kent on Sat 29 Jan 2011, 8:23 pm

    Assalamualaikum...

    Selesai sudah ride to cameron hari ini 29/01/2011...Alhamdulillah semuanya selamat walaupun ade sorang down masa nk panjat bukit ke Ringlet...Segalanya berjalan dengan lancar walaupun dalam keadaan hujan sepanjang berada di Cameron...Serba ringkas laporan dari aku..

    8.00am : Tiba di Shell Tol Duta bersama Abg Yan,Max,Jem dan Wasie.Kelihatan juga rider2 lain yg telah tiba.

    8.15am : Bertolak menuju ke Check Point 1 petronas RnR Rawang. Regroup dengan geng Belang dan Awek Sakti.

    8.45am : Bertolak menuju ke Check Point 2,mengisi minyak sambil mengabiskan rokok sebatang.

    9.30am : Menuju ke RnR Tapah untuk sarapan.

    11.25am : Selesai sarapan,mula mengisi minyak dan memakai kelengkapan keselamatan untuk panjat bukit untuk ke Ringlet.Keadaan jalan yang basah dan licin berikutan hujan renyai2.Seorang ladies down disebabkan terlanggat lecak.Mujur tiada kecederaan serius.

    1.20pm : Tiba di pekan Ringlet untuk sesi buang sisa kumbahan dan menambah minyak ke dalam perut kuda besi masing2.Selesai,menuju ke TEH BOH.Berehat sambil menghirup kabus tebal,minum2 dan sesi bergambar.

    2.30pm : Bergerak menuju ke strawbery farm.Pekena plak ais krim ujan2 nie.Aihh,xsejuk ker?

    3.45pm : Menuju ke Market untuk mencari barang yg di pesan oleh pengirim.Membeli makanan untuk mengalas perut.

    5.30pm : Bertolak menuju ke laluan simpang pulai.Pada mulanya hampa kerana sepanjang perjalanan,hujan beserta dengan angin kuat tidak membenarkan rider untuk layan laluan simpang pulai seenaknya.Tapi pada separuh perjalanan,jalan raya mulai kering.Memberi sinar harapan untuk sesah conner secukup rasa.Dari yang duduk dibelakang,berpindah kedudukan ke posisi pertama.Ade yg selamba layan conner time hujan dan jalan basah serta tidak rata.Tapi semangat dan tidak mahu hampa,layan jugak la.

    7.30pm : Selamat tiba di pekan simpang pulai.Alhamdulillah semuanya selamat.Singgah mengisi perut di restoran Anak Watan.

    8.30pm : Bertolak pulang ke Kuala Lumpur.Alhamdulillah sepanjang perjalan tidak ada aral melintang yang menghalang.

    12.45am : Selamat tiba dirumah.Kemas2 dan siap untuk mandi dan tidur...

    Sekian saja laporan dari saya.


    _________________

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by AwEk$ S@kti on Sat 29 Jan 2011, 9:08 pm

    12.30 a.m.30/1/2011-baru sampai umah...

    Assalamualaikum WBT. baiklah serba ringkas report dari saya....
    Aktiviti gi Cameron telah disertai oleh
    19 org pada asalnya... tapi bila sampai kat tanjung Malim tambah lagik 3 bijik belang (kalau tak silap... ) n FX...

    (peserta yang join... antaranya,Abg lanz n Kak ita, Aidy, Mizi, Norrick,Caffan, Pehnom, chiken, wasie, afad, jem, abg yan, ciko, max.raimi wan,abu, 3 geng belang, landak,jem n sayer (adehhh maaflah sapa nama aku tak sebut terhilang ingatan lak huhuhuuh)
    29/1/2011...
    23 bijik motor (25 org)23 Rider + 2 pillion)
    9.30 am bertolak ker Cameron dari Rawang..
    berhenti di Tanjung Malim n Tapah untuk isi minyak

    pada permulaan perjalanan...cuaca agak mendung menunjukkan tanda2 hendak hujan.....setibanya kat tapah nak naik ker Cameron hujan turun rintik2 air bergelora... huuhuhhu..... kami layan jerkk.. semua lebih berhti2 menunggang kuda besi masing2 kerana keadaan jalan yang licin.. dan berlopak...
    Namun malang tak berbau.. tapi asap motor ada bau uhhuuh..
    cik Wan.. kiter... newbies... naik Cameron... tergelincir... senang citer jatuh ar.... akibat terlanggar... lumpur(lebih kurang macam tu ar).... beliau hanya cedera ringgan sahaja.... nasib baik (org melayu suka ckp nasib baikkan) uhuhhu....beliau memakai padding lutut yang baru dibelinya..... (ada bau kedai lagikk) kalau tak pasti cedera lutut dah kurang lak hantaran huuhhuhu......

    Kami terus juga perjalanan... tapi kali nie masing2 lebih berhati2 semua leperians hilang taring uhuhhuhu.. termasuk en pejoi ...... tiba di kameran hujan masih turun renyai2.. kami singgah di SELAMAT DATANG KE CAMERON.... (alah yang ada buah strawberi tu....) gambar ti hencek jem upload k.... jgn sedih2 pada yg tak gi.. ti leh tgk gambar (KAmi Sungguh Gumbira).... setelah puas ambik gambau... kami ke ladang Teh BOH besau ooo ladang nie.... semua ckap keluar asap uhhuuu....dah puas ambik pic2 n makan SANDWICH RM 5 hengget...
    perjalanan di teruskan... mulanya ingat nak singgah pulak LAdang teh bahrat.. tapi masa dah time..... byk benda yag org kirim tak beli lagikk nie huuhuhuh....

    kami terus ker ladang STRAWBERY...hmm biasalah ambik pic n uplod terus bagi mereka yag ada HP cangih huhuhu... lepas makan ASKRIM dalam cuaca yang sejuk .....kami gerak lak pi Pasar malam manyak.... syokkk ooo manyak amoi...jual bunga.. byk apek jual madu... banyak jugak BANGLA N INDon JUAL SAYUR...(jgn wiso kita masih di Mesia agikkk) dah lepas beli2 n belah... n makan2.... kami gerak pulang... Sad... perjalanan pulang nie yang sedih nak citer...

    sepanjang perjalanan kami dari Cameron ker simpang nak ker simpang pulai hujan turun.. huuhuh.. basah der... stokin PINK i... lencun habishh... dahlah berangin..... sejuk... hushhh macam kat NEW ZEALAND.... tapi kami niekan rider.. huhhuuh.. so teruskan perjalanan..... aku gigil sampai tak leh nak pulas minyakkk uhuhhu.... tapi KUSANGKAKAN HUJAN HINGGA SIMPANG PULAI..rupanya jalan kering di tgh perjalanan... huhuuhuh apa lagikk semua layan coner ar baikk punya.. huhuuh oklah dari tak ada.. uhuhuh... dah sampai kat simpang pulai kami lepak sat.. minum air n makan nasik lemak RM1... (aku tak ada ar makan nasikk)
    then gerak isi minyak ... di simpang pulai... n bergerak...

    aku sungguh sumbong tak mo topup minyak kat tapah huuhuh.. kunun LC std mana guna minyak banyak sempat sampai tanjung malim ..perhh giler kentang ar... dok speed baik punya..baru pasan minyak dah E... nasib baik (nasib baik agikk hhuuhhu) enjin mati.. bila tiba di tanjung malim. kalau tak.. tak tahu ar....
    then lepas makan kat tanjung malim gerak balik.... kawan2 yg lain kumpul kat plus DUTA.. aku seorangan balik shah alam uhuhhuu.. tak apa tak ada hal... everything fine...

    Sebagai penutup... Ride dapat dijalankan dengan jayanya... uhuhuh... yeah.. panjang umur leh wat ride lagikk tribute untuk awek sakti lak hahahhahaha....
    hmm ride kali nie kira ok.. tak berlaku sebarang masalah (rosak motor) yg parah, or kecelakaan yg tidak di ingini.. hanya sikit jerkk ar yg kes Wan tadik... dapat disimpulkan jugak.. semua rider menunggang dgn berkhemah.. sebab hujan huhuhu... (tak hujan pun diaorang tetap berkhemah...)n tak lupa gak.... bagus aku tgk suami2 mithali.... baik jerkk chiken n raimi... sampai Cameron terus ingat nak beli apa untuk isteri masing2 bagus2....jgn wiso diaorg bebaik jerkkk.. tak gatal2 pun uhhuhu..

    last but not least... thanks to everyone yang join secara sengaja or tak sengaja ride nie.... pada yg tak dapat gi hencikk Sahar.. jgn sedih.... lain kali ada rider leh gi yerkkk (ckp jerkk ar takut kena tepung) uuhhuhuhu..InsyaAllah.... kita jumpa di ride yg akan datang.... (kami sungguh bahagia n gumbira bila bersama...)


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by AwEk$ S@kti on Sat 29 Jan 2011, 9:09 pm

    sekian juga repot dr sy huhuuh


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    ArZwA ChAn
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 12
    Reputation : 0
    Join date : 22/11/2009
    Age : 28
    Location : bagan serai perak - skudai,johor

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by ArZwA ChAn on Sun 30 Jan 2011, 4:21 am

    congratzzz yaaa Very Happy Very Happy

    kepunden
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 46
    Reputation : 0
    Join date : 01/10/2009
    Age : 33
    Location : SOUL SOCIETY

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by kepunden on Sun 30 Jan 2011, 5:51 am

    terima kasih... nice moment Smile

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by Chi Kent on Sun 30 Jan 2011, 1:01 pm

    terima kasih kepada yang telah sama2 join ride ni...semoga kita berjumpa lagi next time...pada yg down tu...standard la...salam perkenalan kata orang...untuk kite lebih berhati-hati pada lain kali...


    _________________

    ignore_mie
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 155
    Reputation : 1
    Join date : 07/07/2009
    Age : 28
    Location : bukan DengKiLL @ MyaNmaR

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by ignore_mie on Sun 30 Jan 2011, 6:52 pm

    gambau xde ke??? peace

    kepunden
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 46
    Reputation : 0
    Join date : 01/10/2009
    Age : 33
    Location : SOUL SOCIETY

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by kepunden on Mon 31 Jan 2011, 2:40 am

    memikul amanah suh carikan sesuatu semasa kat sana.. cari punya cari.. alhamdulillah... x jumpa...ketawa terbahak2 si landak kidal.. hehe

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by Chi Kent on Mon 31 Jan 2011, 4:56 am

    gmbr tgk kt FB jerk...


    _________________

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by evirob on Mon 31 Jan 2011, 7:16 am

    suksessss..hooray hooray hooray
    Tahniah dan terimakasey kpd PIC dan rider2,leperians simpang pulai..huehehu...xlupe jge kpd encik tributan a.k.a phenom_black..nice ride with you guys! hooray hooray hooray

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by maximus4617 on Mon 31 Jan 2011, 9:13 am

    berjaya! berjaya! berjaya! hyper


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by phenom_black on Mon 31 Jan 2011, 2:46 pm

    slm riders..
    1st of all i would like to thanx all the riders...ermmm...aaa...ok la..cakap melayu je la...ahahah..

    mekasih ya semua rider yg terlibat menjayakan ride TRIBUTE TO PHENOM..terutamanya en.PIC n kroni2 beliau...korg mmg terbaekkk...
    im touch...aaawwwww...

    alhamdulillah suma slamat pergi n pulang...walau ada rider gadisc yg down tanpa kelajuan n leper yg relevan..walau meredah hujan n kesejukan yg amat..tahniah anda semua..

    gambor-gambaq dari cam aku leh usha sini..
    http://www.facebook.com/album.php?fbid=183240001715950&id=100000898556689&aid=39480&notif_t=photo_album_comment

    Ajan
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 7
    Reputation : 0
    Join date : 06/02/2011
    Location : Kepong, Kuala Lumpur

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by Ajan on Sun 06 Feb 2011, 10:54 am

    Salam,
    Sy pun join this ride gak... Smile

    RIDE n' FUN

    Sponsored content

    Re: Report Ride To Cameron Tribute To Phenom

    Post by Sponsored content Today at 9:00 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:00 am