Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Share

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 3:04 am

    Assalamualaikum...

    Alhamdulillah ride ni berjaya juga akhirnya...terima kasih kepada rider yg telah sama2 join ride nie :

    1 - RaimiRahim
    2 - Maximus 4617
    3 - Abu LCPJ - LAST MINIT
    4 - Jamil (member Chicken)
    5 - Mizi - LAST MINIT
    6 - Afad@Evirob
    7 - Wasie
    8 - Bibir (member Chicken)
    9 - Speeder
    10 - Sp33d3r
    11 - Khairi
    12 - Mr. Lans
    13 - Mrs Lans
    14 - Saha

    Mizi pada mulanya hanya nk flag off sahaja di Sg Besi tetapi berjaya diracun oleh aku...terpaksa patah balik ke rumah utk kemas2 baju...Abu LCPJ pula berjaya diracun oleh Sahar dan menunggu di Tol Ayer Keroh...


    18hb Disember

    7.15am - Saya dan Maximus org 1st yg sampai di RV Point
    7.30am - Ketibaan rider lain
    9.00am - Bertolak ke RnR Seremban untuk breakfast tanpa kelibat Speeder/Sp33d3r dan Mizi
    10.45am - Speeder/Sp33d3r dan Mizi tiba di Shell RnR Seremban. Bersiap untuk memulakan perjalanan
    3.20pm - Selamat sampai ke destinasi dan sedia mengagihkan bilik.
    7.30pm - Gerak ke Stulang Laut dan di Ketuai oleh Amin KOM135 UTM dan anak2 buahnya. Thanks to Amin sudi guide
    8.15pm - Sampai destinasi. Park moto dan siap untuk dinner
    10.30pm - Bergerak menuju ke Danga Bay untuk sesi aktivit bebas.
    12.00am - Gerak pulang ke tempat menginap.

    19hb Disember

    10.00am - Bersiap-siap untuk menuju ke Kota Tinggi Waterfall
    11.15pm - Sampai di Waterfall. Jalan yg seakan-akan Klawang tapi pendek jerk. Sampai sahaja disini ade yg cuci mata,ade yg shopping makanan ringan sikit.
    1.45pm - Bersiap-siap dan bertolak ke Bandar Kota Tinggi untuk Lunch dan selepas itu bergerak menuju ke Tjg. Piai (Penghujung Benua Asia).Sepanjang perjalanan hujan dan terpaksa berhati-hati berikutan jalan licin.
    5.30pm - Sampai di destinasi dan sesi bergambar di pintu masuk Hutan Simpan Bakau.Melihat perlabuhan kapal² kargo di perlabuhan Singapore.
    7.00pm - Bersiap-siap dan bergerak ke Bandar JB untuk sesi Dinner di Restoran Singgah Selalu di mana dapat menyaksikan kekalahan Liverpool di tangan Pouthmorth 0-2. Disini dapat disaksikan ke'gentle'lan Mizi memberi sepotong dua buah kepada seorang aweks.
    10.45pm - Selesai makan bergerak pula ke Dataran Johor Bahru untuk sesi lepak2, ayat aweks, bergambar
    11.15pm - Badan pun dah letih so gerak balik tempat penginapan

    20hb Disember

    10.00am - Bergerak ke Taman U untuk sesi service moto, basuh moto (tergendala berikutan hujan) dan mencari memori card baru utk camera Mr Lans
    12.00pm - Bertolak ke rumah saya untuk sesi Lunch
    3.30pm - Bersiap-siap untuk check out, penyampaian sijil Ride to JB dan bergambar kenangan sebelum berpisah dengan KOM135 UTM. Ade berlaku pertumpahan air mata di sini dimana salah sorang KOM135 UTM (girl) menitis air mata.Sedih yg amat bg beliau. Lalu ade adegan pujuk-memujuk dari Wasie. Ouuuwwhhh...romantika
    5.00pm - Bertolak pulang ke KL dengan maintain speed 140-160km/j (meter LC la..)
    11.00pm - Selamat sampai ke KL dan berkumpul semula di Petronas slps Tol Sg Besi untuk bersalam-salaman sebelum berpisah.


    Disini saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua rider yg join ride kali ni...saya juga memohon maaf seandainya ade kekurangan sepanjang ride ni berlangsung.Next time kite blh bt lagi ride ke JB...Halalkan ape yg terlebih dan maafkan ape yg terkurang...Sekian ringkasan report dari saya...Gambar boleh bertanyakan kepada Mr Lans dan Video boleh bertanya pada Afad@Evirob..


    Last edited by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 3:28 am; edited 1 time in total


    _________________

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 3:25 am

    copy dari RMC..hehehe


    hehehehe......
    report dah bukak...
    alhamdulillah ride ini berjalan dengan lancarnyer...
    dan kiterang sumer enjoy.....

    tahniah tu ciken yg first time jadi PIC ride bermalam nie......

    rindu kat JB la pulak....hehehe....

    yang penting kiterang dapat sijil... huyo....

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 22 Dec 2009, 3:43 am

    hmm bagus..semuanya sihat2 ker??
    ada yang demam ker sakit ker...uhhuhuhu
    or paru2 tercalar......
    hmm batman n batmem tak ikut ker??


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 3:46 am

    ha'a derang x ikut....
    pasangan kelamin hanya kiterang ngan abg lan jer....
    alhamdulillah sumer balik dlm keadaan sihat...
    sumer selamat pegi n balik...
    x der moto down...
    safety ride....
    yg sakit wasie kot... demam rindu...hehehe....

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 4:06 am

    Sp33d3r wrote:ha'a derang x ikut....
    pasangan kelamin hanya kiterang ngan abg lan jer....
    alhamdulillah sumer balik dlm keadaan sihat...
    sumer selamat pegi n balik...
    x der moto down...
    safety ride....
    yg sakit wasie kot... demam rindu...hehehe....

    eden ni hah...demam plak hr nie...
    wasie rindu kt saper tue?
    dak utm tu ker?
    ahahahhaha


    _________________

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 4:10 am

    hehehe..... yer la kot....
    sian dier kiter usik dier.....
    la demam ke... abis basah kering atas moto....
    x per jgn luper makan ubat.... amik mc jer.....

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by sahar on Tue 22 Dec 2009, 4:17 am

    tahu xper siap menitis kan ayer mate tu abg wasia nak tggak kat dier.....uhuhuhhu..

    aper pon ride ni mmg best bagi aku.......

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 4:17 am

    samer la... bagi den pon ride nie memang bes...
    tahniah to PIC....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 4:40 am

    PIC mmg best...moto laju...huhuhu..tahniah..
    sy pun demam rindu jgk...hahaha
    ride ke JB mmg best banget..dpt ayat bru..ketik...hahaha

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 4:51 am

    ces... demam rindu mende nyer.....

    yg penting kiter tunggu gambar....
    yg paling bes sampai x cukup memory card kiter bergambar...hehehe....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 4:57 am

    huhu..sj ler nk demam rindu jgk...

    btl2 2 kak..gmbr2..xsaba2..

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 5:03 am

    x per sabar... nanti akak akan usahakan untuk dapatkan gamba...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 5:07 am

    raimirahim wrote:PIC mmg best...moto laju...huhuhu..tahniah..
    sy pun demam rindu jgk...hahaha
    ride ke JB mmg best banget..dpt ayat bru..ketik...hahaha


    laju kejadah


    _________________

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 5:14 am

    alamak..kene marah...laju lah jgk..last2 2 je..hehehe
    agk gerun jgk bwk laju2 nie..huhuhu

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 5:18 am

    laju time on d way balik... memang laju giler korang.....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 5:23 am

    time blik 2 sy pun rse cm2..gerun je..angin gile babas kuat..nasib baik xterbabas...huhu

    nie report yg paling mahal nie..hehehe

    3.30pm - Bersiap-siap untuk check out, penyampaian sijil Ride to JB dan bergambar kenangan sebelum berpisah dengan KOM135 UTM. Ade berlaku pertumpahan air mata di sini dimana salah sorang KOM135 UTM (girl) menitis air mata.Sedih yg amat bg beliau. Lalu ade adegan pujuk-memujuk dari Wasie. Ouuuwwhhh...romantika

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 6:15 am

    bln dpn aku ride ke jb lg la...sorg2...ahahahha


    _________________

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 6:21 am

    waa..ride lg ek...best2..

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 6:21 am

    tp aku sorg jerk...ahahhaa...


    _________________

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 6:25 am

    huhu..sorg pun ride jgk..bgs2..

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by sahar on Tue 22 Dec 2009, 6:29 am

    hang nak wat per ride sorg.....

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 6:36 am

    PIC...tq very much..ride g JB nie mmg best..lunch kelmarin pun sdp kt umah PIC...huhuhu

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 6:38 am

    yer... thanx PIC lunch yg sedap n bes.....

    PIC ride sorang sbb balik kampung daaa............

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Chi Kent on Tue 22 Dec 2009, 6:40 am

    ala..lunch tu pun duit korang gak...walaupun xde tersenarai dalam byran korang tue...tp sbb ade lebih...aku buat le lunch kt umh aku pkai duit korang tue...lgpun sng nnt korang nk dtg bln 6...huhuhuhu...tu tujuan aku bt ride ke jb...bkn tmpt lain...


    _________________

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sp33d3r on Tue 22 Dec 2009, 6:44 am

    ces.....
    insyallah bulan 6 mase wedding tu kiterang sampai sekali lagi ke jb tu...
    tapi kali nie sy naik kete. abam kelajuan jer la naik moto...
    tapi tu la umah PIC tu ingat2 luper jer....
    yer la bawak kiterang round pusing2 lagi.....

    Sponsored content

    Re: Report Ride Join Venture with RMC to Jay Bee 2009

    Post by Sponsored content Today at 6:57 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 6:57 am