Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Report Ride To Gua Tempurung.

    Share

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Chi Kent on Sun 07 Mar 2010, 1:46 pm

    Assalamualaikum...minta maap kerana lmbt bukak report nie...almaklum la...terlajak tdo...penyudah xmasuk keje hari nie...baiklah...dibawah ni ade report untuk korang baca...gmbr akan diuploadkan oleh cameraman/mem yg berusaha untuk snap gmbr terbaik utk tatapan korang....


    0615 : Saya dan 5 lg riders yg bermalam dirumah saya bertolak menuju ke RV Point Shell Tol Jalan Duta.

    0635 : Tiba di RV Point. Kami menunaikan fardu subuh di sini. Selesai solat, masing2 mengisi minyak dan terlihat kelibat member kips sorang telah smp,lupa plak nama die, kemudian kelibat Maximus,Sp33d3r,Danial,Speeder dan diikuti pula oleh Halim selepas beberapa minit.

    0700 : Sedikit taklimat dari saya mengenai destinasi,check point dan bacaan doa oleh ustaz Halim.

    0705 : Bertolak menuju ke check point pertama Shell Tjg Malim,isi minyak untuk moto2 LC,sepanjang jalan hujan,setelah beberapa minit rehat disini kelibat Wasie,Phenom dan Evirob tiba.Selesai semua isi minyak bergerak semula menuju ke check point kedua,RnR Tapah.

    0955 : Tiba di RnR Tapah dan kelibat 2 lagi member kips dan ckgu Azhar bersama mem dan rakan2 yg telah smp terlebih dahulu.Disini ambil masa untuk sarapan dan mengeringkan ape yg basah.

    1040 : Setelah selesai mengisi perut dan mengeringkan ape yg basah,masing2 bersiap untuk mengisi minyak dan bertolak ke next check point Gua Tempurung.

    1140 : Tiba di Gua Tempurung.

    1200 : Dengar taklimat dari 'penunggu gua' sebelum aktiviti berjalan di dalam gua bermula. Dengan bermodalan RM8 (less RM1),semua masuk gua kecuali ckgu Azhar disebabkan masih lagi demam.

    1345 : Setelah panjat turun anak tangga,tiba dipintu gua,setelah penat berjalan,perut mula menyanyi,so bergerak la semua ke kedai makan di hadapan pintu gua.

    1430 : Dapat sms dari Batman yg ketika ini berada di RnR Tapah,Batman,Batmem dan Putratechno dalam perjalan ke Gua Tempurung,sambil menunggu ketibaan mereka,masing2 menjalankan aktiviti bebas,ade yg tidor,bg ikan makan,menjemur ape yg basah,service moto.

    1515 : Ketibaan Batman,Batmem dan Putratechno.

    1530 : Setelah rehatkan badan,masing2 bersiap-siap untuk menuju ke next check point Lata Kinjang.Sempat juga bergambar kenangan.

    1600 : Tiba di Lata Kinjang.Aper lagi...terjunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    1730 : Berkemas dan bersiap2 untuk bergerak ke next check point,Menara Condong Teluk Intan.

    1810 : Singgah di Shell Tapah untuk refill minyak dan solat.

    1845 : Sambung semula perjalan menuju ke Teluk Intan.

    1930 : Tiba di Menara Condong Teluk Intan,rehat dan bergambar kenangan.

    2010 : Bergerak menuju ke NASA TOMYAM...menjamu selera dan merehatkan badan.Harga boleh tahan.Nasi putih,daging goreng kunyit,telur dadar,teh ais,teh o ais,total RM8.50.

    2130 : Selesai makan,perut sudah kenyang,bersiap pula untuk perjalan pulang ke KL.

    2215 : Tiba di Pekan Bidor untuk refill minyak dan sambung semula perjalanan.

    2355 : Tiba RnR Ulu Bernam,berHH disini untuk hari ini.Ade juga mengambil kesempatan untuk melelapkan mata seketika.

    0045 : Setelah selesai minum malam,refill minyak,solat,menyambung semula perjalan menuju ke last check point di RnR Jejantas Sg Buloh.

    0110 : Hanya 10km perjalanan,moto Putratechno mengalami kerosakkan.Menurut kata owner,piston jem,tanpa buang masa,keputusan diambil untuk tunda moto hingga ke RnR Jejantas Sg Buloh.Terima kasih kepada Halim kerana membantu menunda moto tersebut.

    0215 : Tiba di RnR Jejantas Sg Buloh.Setelah rehatkan badan,refill minyak,bersalam-salaman dan mengambil beg masing2 dan bersurai.Perjalanan yg paling jauh yg ditempuh oleh rider kite sorang nie ialah ke Melaka.Harap2 die selamat smp tanpa sebarang masalah.


    Sekian sahaja report ringkas dari saya untuk ride kali nie.Jumlah keseluruhan yg join ride kali ni adalah 17 biji motor,3 kereta.Insya Allah lepas ni Ride To Gua Tempurung akan kembali.Insya Allah dalam perancangan adalah selepas Raya Aidilfitri.So pada yg ade snap foto tue,upload la kt sini untuk tatapan smua.Sekian,wassalam....


    _________________

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by jem on Sun 07 Mar 2010, 4:29 pm

    oooo,patut la aku nmpk bdk2 ni mlm td kat highway sg besi kul 3 lbih..laju2 msing...huhuh...ride yg enjoy nmpk nye..tahniah2!!


    _________________
    MARI2 TGK N TRY..XMAHAL, RM20 JE..MARI CUBA TGK!!

    http://www.marhaban2u.com/?ref=1689

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by maximus4617 on Sun 07 Mar 2010, 5:08 pm

    ride terbaik!!! mmg best... lol!
    puas hati beb..


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by aPyZ on Mon 08 Mar 2010, 4:15 am

    mmg syok...balek jew,tbe2 mood kepenatan sampai...tdow aku dirumah diganggu oleh anak buah..wawawwawaw xdpt tdow ngan lena...xpe la..moto alhamdulillah keadaan ok pergi n balek...thnx kpd pic kerana bawak kite org bjalan....thnx kpd semua kerana kite sudah berjaya ride gua tempurung...klau ade pepe lg info kat FB

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 08 Mar 2010, 4:19 am



    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sp33d3r on Mon 08 Mar 2010, 5:03 am

    huhuhu hr nie masih sakit kaki panjat tangga.... seperti yg dinyatakan oleh tour guide kiterang kat dlm gua tempurung tu panjat n turun tangga sebanyak 1200 anak tangga... sungguh mencabar...berpeloh kepenatan sumer ader... kami memilih pilihan yg ke 2 iaitu naik sampai ke puncak iaitu ke lubang angin... syabas to my luvly son naik tangga n turun sendiri..... tapi memang enjoy la ride nie... pembetulan to PIC motor ader 19 biji motor yg menyertai ride kali ini......alhamdulillah semua selamat sampai ke destinasi walaupon moto putratechno jem on d way balik....

    ride nie pon dah macam ride hardcore sbb aper yg terjadi time balik penang taun lepas sekali lg terjadi pada malam balik dr perak tu... sampai kat rnr uulu bernam ader yg pegi melepkan mata... on d way balik memang terlalu mangantuk yg bawak kete pon kekiri kekanan.... termasuk motor......

    yg paling bes hr nie kaki still sakit sampai x leh jalan......nanti sumer gamba akan menyusul dr cameraman n camerawoman yg amatur... hehehe.... wait n see....

    Tahniah sekali lagi to all riders n to PIC... ride kali nie telah berjaya.... Very Happy

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 6:28 am

    repot dari aku plak..

    600 : hujan turun..xlps kemana2...duk umah je tgu ujan benti sambil kejut macha yg sorg tu..
    650 : macha dah bgn..aku gerak ke rv macha @ damansara dlm hujan..
    730 : tiba di rv damansara nk teruskan perjalanan utk meet group rv tol duta..malangnya hujan lebat
    xhengat mamaksa kami merokok di shell damansara..
    800 : grk ke rnr tg.malim memandangkan group besar dah gerak..kejar depa laaaa...hujan plak tu...slow2 je..
    900 : tiba di rnr tg.malim...sib bek korang xtglkan kami..kalu x jenoh nk kejor...hahaha..


    wahhhaaa...
    tahniah to all riders n drivers kerna sukses menjayakan ride kali ini...
    nice to ride with u guys..
    hooray hooray hooray


    Last edited by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 6:54 am; edited 2 times in total

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sp33d3r on Mon 08 Mar 2010, 6:39 am

    phenom nak gamba... cepat la up gamba...x saba nie....hehehe....

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 6:53 am

    gambar...ermm...puas saya cari camera punya cable ni...xjumpa plak...xpe2..nanti jumpa sy upload k..

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by maximus4617 on Mon 08 Mar 2010, 7:02 am

    phenom: aku nk gbr masa HH melati..jgn xbwk plak.. Very Happy


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sp33d3r on Mon 08 Mar 2010, 7:13 am

    ok gak bawak rabu nie boleh copy terus time tu...

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by evirob on Mon 08 Mar 2010, 7:20 am

    as-salam....
    hahaha..cantek sket cha....maap kan saye penunggu gue..!!respect
    ape2 pon thanks to all rider n driver yang join..ride yang seronot sekali..
    a very nice ride wit u all..!! briggin berjayee....!
    memang hardcore lah...sampai umah kul 2.30am dan terus pengsan till t/hari.. yawn hahahaha..!

    next time repeat Grand Tour Caving & Ekskavasi Gua Tempurong!

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:03 am


    ketibaan di lata kinjang...



    RMC dan MRC di menara condong,teluk intan

    berhenti makan di rnr tapah


    Last edited by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:21 am; edited 1 time in total

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:09 am


    ketibaabn di gua tempurung..


    rider gua yg asyik melihat duyung gua di bawah jambatan..


    riders melihat cicak bersayap 5 terbang melilau...


    mereka cuba menahan bumbung gua...



    Last edited by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:26 am; edited 1 time in total

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:11 am

    rider liar yg bergayut di tebing gua..


    ikan2 "berlari-lari" apabila diberi roti mahal cap biarla..





    bergambar kenangan di gua tempurung..



    Last edited by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:29 am; edited 1 time in total

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:13 am




    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 11:34 am

    fuhhh....tu serba sedikit gambor utk tatapan korang....xlarat aku nk upload dgn tenet yg lembab sesangat..
    kalu nk suma2 pic...ada 279 termasuk video...leh amik time HH tmn.mlati rabu mlm atau TTS LCPJ crew jumaat mlm..0179872423

    cameraman lain pon..minta kerjasama bawak pic2 ride ni pada HH tmn.mlati rabu mlm..thanx..

    kamen46
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 56
    Reputation : 0
    Join date : 29/01/2010

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by kamen46 on Mon 08 Mar 2010, 12:02 pm

    waaa..besh2 konvoi ni..t de repeat kali ke3 an..haha..ak cnfirm akn fllw la.. horray horray

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sp33d3r on Mon 08 Mar 2010, 12:33 pm

    memang sgt bes..... sesaper rajin copy gambar dr rmc masuk sini boleh la....

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by phenom_black on Mon 08 Mar 2010, 12:50 pm

    yer la...mkn kat NASA TOMYAM tu mmg besh...dah la sedap..byk plak tu..harga murah...thanx to sahar..
    ada hikmahnya xdpt mkn beger tu...huhuhu...
    lain kali nk mkn kat situ lg..staff suma comey2..ada unipom tuu...hehehe

    kamen46
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 56
    Reputation : 0
    Join date : 29/01/2010

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by kamen46 on Mon 08 Mar 2010, 1:09 pm

    hahaha..btoi2..
    mmg sdap + murah..smpi c aniel tmbh mkn lg 2..haha.

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 08 Mar 2010, 2:30 pm

    tahniah kerana berjaya melaksanakan nye..
    ade lagi leh join hehe


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    mr star
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 850
    Reputation : 3
    Join date : 01/09/2009
    Age : 27
    Location : n9,k.lipis.

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by mr star on Mon 08 Mar 2010, 2:52 pm

    phenom_black wrote:yer la...mkn kat NASA TOMYAM tu mmg besh...dah la sedap..byk plak tu..harga murah...thanx to sahar..
    ada hikmahnya xdpt mkn beger tu...huhuhu...
    lain kali nk mkn kat situ lg..staff suma comey2..ada unipom tuu...hehehe

    taw x pe..
    mcm ne ak nk amek pic??
    huhu..

    Aniel_LC
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 586
    Reputation : 0
    Join date : 02/07/2009
    Age : 25
    Location : BBST-NiLai-S'ban-AyEr KeRoh-PaGoH-KuLaI=ZOmbiELanD

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Aniel_LC on Mon 08 Mar 2010, 3:45 pm

    hahaha...
    tebaek pnyer ride smapai aku kelaparan tahab gaban...
    hahaha..
    papepown thanks to pic n all riders yg bg krjasama mlaksanakan ride ni
    even ujan lebat n aku mraung atas moto coz luka kner air ujan...
    huhuhu...saket!!!!!! affraid

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sp33d3r on Tue 09 Mar 2010, 3:52 am

    gambar batmem dah up kat fb nyer... copy la dr situ....yg dr halim

    klik sini
    http://picasaweb.google.com/RMC.RidersMalayaCommunity/GuaTempurung#

    Sponsored content

    Re: Report Ride To Gua Tempurung.

    Post by Sponsored content Today at 1:09 pm


      Current date/time is Tue 06 Dec 2016, 1:09 pm