Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Share

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by maximus4617 on Tue 08 Jun 2010, 10:54 pm

    Assalammualaikum semua,

    alhamdulillah,trima kasih kepada MRC,trima kasih kepada pasangan pengantin,trima kasih kepada semua peserta,trima kasih kpada yg mnyokong,trima kasih kepada yg myambut,trima kasih kepada ehem2,trima ksih semuaaaaaa....

    report yg xbrape nk ringkas dari aku:

    DATE: 6 JUN 2010
    DESTINATION: RIDE DIRECT TO SKUDAI meraikan pengantin chikent dan chik3nt..


    Peserta:
    1)max(PIC)
    2)anas
    3)mini min
    4)along250 & mem
    5)lie shahalam
    6)amy rossi & mem
    7)apyz
    8)wasie
    9)afad aka evirob
    10)phenom
    11)kamen
    12)The Datsun87
    13)crylysis yb
    14)yb frenz[xingat plak nama dia]
    15)electron looser
    16)abu85
    17)spymaster n lcian kluang crew..
    18)Aniel



    6.30am: aku sampai rv point,anas telah pun berada di sana..mmg terbaik la anas.. tp moto anas mempunyai masalah plug kong.. nasib bek aku ade plug spare..xlame kemudian mini min muncul.. dikuti oleh along250 & mem..

    7.15am:kami bertolak ke RnR Seremban dengan kelajuan 140kmj.. Lead Marshall by Max..

    7.45am:sampai kat RnR Seremban,refuel n recharge.. Di Shell telah kelihatan Lie Shahalam sedang menunggu dengan setianye.. xlame kemudian muncul Apyz,AmyRossi & mem yg bru sarapan disitu.. diikuti oleh Kamen,Wasie,The Datsub87,Afad n Phenom.. Perbincangan masalah moto anas dibincangkan lg.. Keputusan dibuat utk merepair moto anas di RnR Ayer Keroh..

    8.30am:Konvoi bergerak ke Hentian Sebelah Senawang utk amik YB n frenz..Kelajuan konvoi ditetapkan pada 140kmj..

    9.20am:Konvoi selamat tiba di Hentian RnR Jejantas Ayer Keroh.. Disini kami sarapan,refuel,recharge,merepair moto anas n Phenom(problem mudguard disagat oleh tayar)..Pomen wasie telah incharge utk membtolkan keadaan kedua2 moto nie..

    10.30am:Kami sume bergerak ke Hentian Sebelah Kg.Bemban utk pickup Electron Looser & Abu85..

    11.30am:Tiba di RnR Pagoh..refuel,recharge n isap rokok...

    11.40am:Konvoi bergerak semula ke RnR seterusnye..kelajuan konvoi ditetapkan 140-150kmj..

    12.20pm:Tiba di RnR Machap..Telah kelihatan Lcian Kluang Crew telah menunggu.. thanks utk korg yg kne tgu agak lame konvoi kami smpi.. mmg terbaik la korg.. Disini briefing telah diadakan memandangkan ahli2 konvoi yg telah bertambah kepada 30+ moto.. Konvoi telah dilead oleh Afad dlm kelajuan 140kmj.. Aniel join konvoi dari simpang kulaijaya.. ntah ble join masuk pun aku xpasan.. tetibe je ade..

    1.30pm:Konvoi selamat tiba di tempat checkpoint terakhir iaitu Petronas Sri Pulai Perdana.. disini refuel semula,recharge..kasi regangkan pinggang utk ride yg agak lame nie.. ade yg bergambar sakan,cuci2 mata,merepair moto,menonggeng sume ade..

    1.45pm: Telah kelihatan ketibaan Team RMC dari Mersing, bertegur sapa,bersalaman n konvoi seramai 40++ moto terpakse bertolak on the spot sbb dh lewat sgt..

    1.55pm: Selamat tiba ke Dewan Raya Taman Teratai..Telah kelihatan kompang dipalu utk ketibaan pengantin dan disambut oleh bunyi2 ekjos perang sume moto yg bru tiba.. hehehe..(mmg timing tiba tepat2 la)..

    2.00pm:ape lagi,makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....
    pas makan sesi sembang2 dan beramah mesra,pastu sesi bergambar ngan pengantin,bayangkan +-40 org,huru hara kat atas pentas pelamin,abis tercabut-cabut bunga telur,haduyaiiiii....

    4.15pm:Konvoi bergerak ke Danga Bay utk sesi bergambar..berjalan2,cuci mata usha cikaro JB,mengumpat,melepak2,bercinta..hehehe..

    6.00pm:perjalanan diteruskan,mnuju ke Petronas Tol Skudai.

    6.30pm:sampai di Petronas Tol Skudai, refuel n recharge n membtolkan pinggang yg trase sakitnye..

    6.50pm: Perjalanan diteruskan ke RnR Machap..

    7.30pm:Tiba di RnR Machap utk mkn,minum,isap rokok,refuel n recharge…

    8.00pm:Sambung perjlanan mnuju ke RnR Pagoh..

    9.00pm:selamat sampai ke RnR Pagoh refuel n recharge semula.. masa nie keletihan telah mencongkam jiwa.. sesi bergambar juga diadakan.. disini ahli konvoi yg tgl brape kerat je bersalaman n beramah mesra sbb akan ade yg akan kuar ke Exit Ayer Keroh selepas itu..

    9.30pm: Konvoi bergerak smula utk ke RnR Ayer Keroh..

    10.30pm: Tiba di Exit Ayer Keroh.. Abu85,Takong,Electron Looser,Aku n Phenom singgah ke Ayer Keroh.. Team straight ke KL dilead oleh Apyz..Berpisah dgn Abu85 n Takong yg pulang ke kediaman msg2 di Tol Ayer Keroh.. Aku,Phenom n Electron akan truskan perjalanan ke rumah family electron..

    10.45pm: Aku n Phenom selamat tiba di rumah family Electron Looser.. kami dijamu dgn lauk asam pedas(mmg terbaik dari ladang!!).. xtau la brape kali aku tmbh nasi.. hehehe.. phenom plak malu2 nk tmbh..ceitt!!.. the best is mak Electron mmg sporting abis..borak2 xhengat dunia..

    11.40pm: Aku n Phenom menuju ke rumah pakcik phenom yg terletak berdekatan.. dpt gak merasa kopi kaw pnye.. segar smula mata aku nie.. pakcik n makcik phenom mmg peramah sgt.. mcm2 cite kuar.. heheh.. masa nie konvoi yg straight ke KL yg dilead oleh Apyz telah tiba di RnR Seremban n dilaporkan sekitar Senawang hiway agak jem..

    12.30am: Max n Phenom meneruskan perjalanan pulang ke KL..refuel minyak di RnR Ayer Keroh.. kelajuan kami 150-160kmj..mmg pepah abis throttle.. cucuk angin moto phenom je aku nie.. dh terlihat phenom geleng2 kpala masa di hiway tanda2 dh ngantok..=)

    1.30am: Selamat tiba ke RnR Seremban.. jalan jem yg dilaporkan telah tiada.. refuel n bergerak smula ke KL..

    2.00am: Berpisah dgn Phenom di Exit PUchong.. Aku menuju terus ke Tol Sg.Besi..

    2.30am:Selamat tiba ke rumahku syurgaku di Taman Melati,Setapak.. trus flat.. heheh..




    Alhamdulillah,maka tamatlah Ride Direct to Skudai,tujuan kami untuk berjalan2 di area Skudai utk meraikan pengantin telah tercapai dengan jayanya,terima kasih kepada semua yg terlibat,kalau ada salah dan silap harap dimaafkan,kalau ada yg terlebih atau terkurang harap dihalalkan,sama2 kita menuju ke arah yg lebih baik,next time kita ride lagi,insyaAllah..

    sekian saja report untuk Ride ni,gambar akan menyusul,terutama dari rakan2 yg snap gambo ari tue..

    akhir kata,majulah bikers untuk negara,majulah MRC untuk kita semua,insyaAllah


    Assalamulaikum..
    Very Happy


    Last edited by maximus4617 on Wed 09 Jun 2010, 12:48 pm; edited 1 time in total


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by evirob on Wed 09 Jun 2010, 5:37 am

    Post mortem

    Daripada 6 ekor cacing aku bawak tinggal 1 saja (4 kat Heri The Datsun & 1 kat budak Kluang) hehehehe...

    Kalo nak long distance ride better stanby apa2 yang patut spt plug, tiub, cacing, mentol, etc.. supaya buleh digunakan di masa2 kecemasan. Ini penting sebab kat tengah2 highway xda kedai spare part, callman ada tapi sendri mau ingat la charge harga xmasuk akal. Jadi para rider sila ambil peringatan ye..(sila tambah lagi kalo ada point2 yg tertinggal)

    Terima kasih kpd PIC, rider, marshal, pomen, crew n resque...wa caya sama lu!

    Aniel_LC
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 586
    Reputation : 0
    Join date : 02/07/2009
    Age : 25
    Location : BBST-NiLai-S'ban-AyEr KeRoh-PaGoH-KuLaI=ZOmbiELanD

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Aniel_LC on Wed 09 Jun 2010, 11:16 am

    Aku msuk tbe2 yer???
    hahaha...
    sumer xprasan aku join...
    pelik tol aku...hahaha

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by maximus4617 on Wed 09 Jun 2010, 12:49 pm

    sape2 yg ade gambo tue silalah upload.. Very Happy


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Fri 11 Jun 2010, 2:55 am

    Salam...

    terima kasih pada member2 yg datang ke majlis aku dgn ain...org kampung semua terpegun tgk korang smp...ngam2 plak tgh kompang...huhuhuh...segala kekurangan,xterlayan harap diampunkan...maklum la 1st time...ehehehehehehe...


    _________________

    Sp33d3r
    Expert MRC
    Expert MRC

    Posts : 1589
    Reputation : 1
    Join date : 04/08/2009
    Age : 34
    Location : Keramat

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Sp33d3r on Fri 11 Jun 2010, 4:56 am

    tahniah untuk korang yg berjaya ke skudai....
    sedih x leh join....

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Fri 11 Jun 2010, 5:19 am

    xper2...next time klu ade member kite kawin...kita serang..


    _________________

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Fri 11 Jun 2010, 6:32 am

    aku ucap terima kasih pada semua yg sudi membenarkan aku berkonvoi sama2...

    report akn aku buat nt...
    nga pnt sgt ni....

    kepada marshall....tima kasih sbb memaksa enjin aku bekerja keras...
    mmg siot korg ni....hehehe

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by evirob on Fri 11 Jun 2010, 6:42 am













    suri la gambar kecik, kang letak besor nanti besor sng plak xnampk full..hehe!

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Fri 11 Jun 2010, 6:44 am

    crysalyis YB wrote:aku ucap terima kasih pada semua yg sudi membenarkan aku berkonvoi sama2...

    report akn aku buat nt...
    nga pnt sgt ni....

    kepada marshall....tima kasih sbb memaksa enjin aku bekerja keras...
    mmg siot korg ni....hehehe


    clap clap clap


    _________________

    SpyMASTER
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 17
    Reputation : 0
    Join date : 28/12/2009
    Age : 26
    Location : Kluang n JB

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by SpyMASTER on Sat 12 Jun 2010, 7:43 am

    Thanks sume.. mmg syok.. my first ride with mrc.. harap dpt join lgi event2 mrc..

    electron_looser
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 17
    Reputation : 0
    Join date : 05/01/2010
    Age : 30
    Location : petaling jaya

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by electron_looser on Sat 12 Jun 2010, 7:01 pm

    terbaek la report nih.. citer pasal mak sy pon masok gak erk.. mak sy pemes... yeah2x!! hooorayyy!!! hooray hooray

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Sun 13 Jun 2010, 10:11 am

    electron_looser wrote:terbaek la report nih.. citer pasal mak sy pon masok gak erk.. mak sy pemes... yeah2x!! hooorayyy!!! hooray hooray

    tu baru sikit tue...byk lg...


    _________________

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Sun 13 Jun 2010, 11:18 am

    report aku xsiap lg...agak kesibukan skg...
    nsb bek hr ni xg gadek td

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Mon 14 Jun 2010, 2:40 am

    cepat la YB...aku nk baca report ko nie..


    _________________

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Mon 14 Jun 2010, 7:51 am

    pnt lg ni...tgkla ptg ni aku siapkan

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Mon 14 Jun 2010, 9:03 am

    adess...dh seminggu...xkan penat lg kot...ko ni penat aper nie?
    penat cari FB pengapit ker?
    wahahahaha weeek


    _________________

    man298
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 866
    Reputation : 0
    Join date : 22/04/2010
    Age : 26
    Location : PutraJaya - Serdang - Kuala Lumpur - KUANTAN - Kuala Lumpur - Serdang - PutraJaya

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by man298 on Tue 15 Jun 2010, 5:29 am

    mmg syok la ride korg...rugi x join...klu join pon mmg ak kne tgl nye...hehe...moto ak slow jek...korg sume laju2...xpe klu de event lg psni insyallah ak join...

    electron_looser
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 17
    Reputation : 0
    Join date : 05/01/2010
    Age : 30
    Location : petaling jaya

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by electron_looser on Tue 15 Jun 2010, 5:36 am

    Chi Kent wrote:
    electron_looser wrote:terbaek la report nih.. citer pasal mak sy pon masok gak erk.. mak sy pemes... yeah2x!! hooorayyy!!! hooray hooray

    tu baru sikit tue...byk lg...

    owh.. ade banyak lg ker?? puji x pe eh.. kutuk jgn... Very Happy

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Tue 15 Jun 2010, 4:12 pm

    Chi Kent wrote:adess...dh seminggu...xkan penat lg kot...ko ni penat aper nie?
    penat cari FB pengapit ker?
    wahahahaha weeek

    agak kasar gurauan kau tu...hahaha...
    pnt doh keje....
    ni pn pnt lg ni....

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Tue 15 Jun 2010, 4:59 pm

    Report Ride To Skudai


    VIEWER DISCRETION IS ADVISED

    Jam sudah menunjukkan pukul 6.15 pagi……..tiba-tiba ‘alarm’ nset ku mengejutkan ku dari lamunan. Aku kaget...tanpa berlengah, aku terus menjerang air dan mandi sementelahan air itu mendidih. Lalu aku rebuskan 2 biji telur ayam Gred B tanpa Omega 3 yang dibeli di Econsave beberapa hari yang lepas. Aku melengkapkan diri dengan pakaian dan ’riding gears’ yang xseberapa.

    Beberapa ketika selepas itu, dihadapanku telah pun habis 2 biji telur ayam setengah masak dengan 3 keping roti dan sesudu madu asli New Zealand.
    Aku melangkah keluar memanaskan enjin jentera keramat ku agar lebih bersedia menempuh lebuhraya yang mendatang.

    Tepat jam 7 pagi aku tiba dihadapan kedai Azmi dan mengejutkannnya dari lena yang panjang. Enjin RXZ ku panasakan agar masa yang diambil untuknya bersiap itu dapatku manfaatkan dgn lbih baik.

    7.15 pagi kami berdua bergerak dari Bahau memecut didalam kabus pagi ke arah barat laut menuju ke Seremban. Kami tiba di Hentian Rehat Senawang lebih kurang jam 8.20 pagi...lantas aku memeriksa telefon mobil ku...dan akhirnya, nombor encik Max terpapar dengan sedikit tulisan ’1 Missed Call’. Tanpa semena-mena, aku terus menelefon beliau dan menyatakan koordinat lokasi aku dan azmi ketika itu.

    Kami berjumpa hmpir 15 minit selepas panggilan yang dibuat sebentar td...pecutan maksima diteruskan dengan Max mengepalai konvoi ini...

    Berhenti pula di beberapa RNR utk mengisi minyak...dan tiba di RNR Machap utk bergabung tenaga dengan JKKK LC Kluang...Ketua Kampung, iaitu encik Zul Spymaster dilihat telah berhempas pulas menahan sabar akibat keterlewatan kami yg berpunca dari ’flight delayed’ kerana letusan gunung berapi di beberapa benua di barat utara asia.
    Sedikit jamuan dan tahlil melengkapkan acara seblum skuad trbaru ini bergerak menerobos angkasa lebuhraya menuju ke Skudai. Kali ni, encik Afad pula menerajui takhta perkonvoian ekoran encik Max mahu bermadu asmara dengan saudari Zainab(bukan nama sebenar) di hujungan konvoi.

    Setelah beberapa kilometer memecut dan ’semakin didepan’....konvoi tiba-tiba terpecah kepada dua pasukan iaitu, pasukan penyokong baju merah dan pembangkang baju kuning akibat encik Max yang lewat membuat keputusan dan membelok secara tiba-tiba di jambatan terbang di salah satu simpang menghala ke Skudai itu. Nasib menyebelahi pasukan baju merah dan baju kuning kerana tiada kemalangan berlaku setakat ini.

    Namun, apakan daya...langit xselamanya cerah....konvoi pasukan baju merah a.k.a penyokong Thaksin Sinetron Televisi Indonesia menempuh satu lagi halangan yang maha besar..........Roadblock yang menjAdi punca kesesakan jalan bertukar pula menjadi punca kepada kesesakan nafas marshall pula iaitu encik Afad. Dengan karisma yang dimiliki, dan sedikit bacaan hadis dari encik Max, konvoi berjaya melepasi Roadblock tanpa sebarang kesalahan didakwa.

    Sepenanak nasi pun berlalu, skuad konvoi kini bersatu kembali menjaga benteng pertahanan negara dengan beberapa anggota PBB dr batalion ke 18 skuad ke 98, RMC dengan beberapa orang rider dan rideri pun tiba. Dengan semangat juang yang tinggi, knvoi trus menuju ke Litar Dewan Raya Majlis Peradaban New Mid Johore....

    Kedengaran kompang dipalu seiringan dengan deruan jentera ’motorsikal big bore tp ckp std’ ibarat aur dengan tebing...seiring dan sejalan...melunak kan telinga dan bulu hidung...

    RIDE TO SKUDAI

    The rides gonna end.........

    Setelah beberapa ribu butir beras nasi minyak bertukar menjadi glukos, sucros dan fructose....setelah beberapa rundingan damai....setelag beberapa ratus kali kerdipan flash kamera...

    Aku dan azmi menuju ke King Motor di Kangkar Tebrau utk persiapan motor utk perlumbaan endurance Johor-N-sembilan....Monoshock, spoket dan bearing antara beberapa amuniti yang ditambah untuk memantanpkan serangan jentera....

    Secara kebetulan ditengah kegelapan hutan khatulistiwa, aku bertemu kembali dengan JKKK LC Kluang di King Motor. Tanpa sebarang rundigan persefahaman, kami bersatu dan menuju ke jalan pulang ke tanah air....dengan ketiadaan kompas, kerana JKKK LC Kluang Cuma membawa kompang...kami sedikit terbabas mencari jalan keluar dari hutan Johor Bharu...slpas makan, dan khemah dibungukus semula...akhirnya berkat ajaran moyang Azmi, kami berjaya menuju ke Hutan Plus....

    Konvoi menuju ke puncak.....berhenti di Machap untuk sesi cumbuan terakhir....
    Aku dan Azmi selaku sniper dan sniper assistant, memilih utk membuat serbuan senyap di Exit Tangkak. Aku dan Azmi berjaya disaat ini...dan misi berjaya setakat ini pada jam 11.30 malam.......

    Perjalanan yang hilang sirnanya ini...melemahkan raga dan batin Azmi...Azmi terlantar di gazebo masjid jamek Segamat sementelahan menunggu aku membuang hasil pencernaan makanan yang telah dilapah seharian sbntr td....

    Sungguh berat sekali aku ingin meneruskan perjalanan ini kerana jarum sudah memacakkan batangnye ke nombor 1...dengan kuasa yang ade, aku memutuskan agar kami berehat dan tidor semalaman dirumah ’kawan’ aku....
    Tiba dirmh kwn itu tepat jam 1.30 pagi....

    Azmi trus terlena diulit kesepian sambil aku menyucikan diri dengan beberapa cebokkan air mutlak yang suci lagi menyucikan... peperangan sebentar tadi begitu melemahkan Azmi, namun sedikit pn tidak melunturkan kegagahan ku yang masih segar dan bersemangat, sekalipun diajak mnuju ke medan perang Awana....sekian.....heheheehehehehe

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Chi Kent on Tue 15 Jun 2010, 7:22 pm

    giler ahhh report...ahahhahaha


    _________________

    man298
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 866
    Reputation : 0
    Join date : 22/04/2010
    Age : 26
    Location : PutraJaya - Serdang - Kuala Lumpur - KUANTAN - Kuala Lumpur - Serdang - PutraJaya

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by man298 on Wed 16 Jun 2010, 3:06 am

    syok gler bce repot nih...b'imaginasi tinggi...hahaha.... respect respect

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by maximus4617 on Wed 16 Jun 2010, 3:13 am

    repot mcm haremm... wakakaka.. terbaik la..


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    crysalyis YB
    Moderator Zon Selatan
    Moderator Zon Selatan

    Posts : 1881
    Reputation : 1
    Join date : 04/07/2009
    Age : 30
    Location : United States of Bahau (USB)

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by crysalyis YB on Wed 16 Jun 2010, 8:30 am

    giler? hahaha....jgn paksa aku menulis...tatkala itu la yg akan jadi....

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE DIRECT TO SKUDAI-KENDURI CHIKENT & CHIK3NT

    Post by Sponsored content Today at 9:01 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:01 am