Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Share

    special00
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 4
    Reputation : 0
    Join date : 11/10/2013

    Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by special00 on Mon 22 Jun 2015, 6:58 pm

    Saya nak tukar plan saya lah walaupun saya guna selama 5 tahun dan lebih. Plan ni telco D punya plan. Rasanya saya tiap2 hari akan beli 30mb sehari dengan Rm1. Rasanya tak berbaloi langsung. Kerana coverage nya tak baik kat rumah saya. Internet tak boleh call pun tak boleh. Call rate nya tinggi. Rm0.36. Macam mana call?? Lebih geram tu ialah saya jarang dapat promotion. Macam promotion yg dapat free call jika reload amount tertentu. So sekarang buat keputusan lah. Nak tukar plan. Ada apa yg nak recommend?? Nak prepaid plan yg berpatutan.

    qqshop55
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 20/05/2013

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by qqshop55 on Tue 23 Jun 2015, 6:27 pm

    Lamanya 5 tahun lebih. mungkin sebab ni , telco ko charge byk.
    Cuba Call kaunter perkhidmatan pelanggan utk tanya pasal pelan yg baru.
    x perlu tukar prepaid lain,cume update telco line yg lama kpd baru

    klow361
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 4
    Reputation : 0
    Join date : 17/05/2013

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by klow361 on Wed 24 Jun 2015, 5:16 am

    TT boleh tukar pi xpax. Skrg mereka offer rm1 utk 60mb, daily jugak. Digi punya luputan ok je tak luas sgt

    xinning
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by xinning on Wed 24 Jun 2015, 7:05 am

    wa. kamu ni sangat tamak lah. tak boleh. ni semua orang tau kalau nak dapat banyak kamu perlulah bayar banyak. kamu meastilah tau ni betulkah?? dan kamu ambil semua kebaikan telco tu untung apa?? mereka ada limit senditi juga. kalau dia bagi kamu ni tak akan lah bagi kamu yg lain. so tak kira kamu tukar ke telco yg macam mana semua ni sama juga. terus guna apa yg kamu guna sekarang lah. senang sikit.

    estima
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by estima on Wed 24 Jun 2015, 7:32 am

    dah guna 5 tahun lebih baru buat complain lol
    carilah data plan utk sebulan lah
    Umobile ada RM30 sebulan mah..

    drig
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by drig on Wed 24 Jun 2015, 7:46 am

    buat surveylah kat website telco company..promosi slalu ade kat website..

    moneylai
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by moneylai on Wed 24 Jun 2015, 7:04 pm

    special00 wrote:Saya nak tukar plan saya lah walaupun saya guna selama 5 tahun dan lebih. Plan ni telco D punya plan. Rasanya saya tiap2 hari akan beli 30mb sehari dengan Rm1. Rasanya tak berbaloi langsung. Kerana coverage nya tak baik kat rumah saya. Internet tak boleh call pun tak boleh. Call rate nya tinggi. Rm0.36. Macam mana call?? Lebih geram tu ialah saya jarang dapat promotion. Macam promotion yg dapat free call jika reload amount tertentu. So sekarang buat keputusan lah. Nak tukar plan. Ada apa yg nak recommend?? Nak prepaid plan yg berpatutan.


    sy ada pelan yg bleh recommend. pelan ni ada free call,sms dan data,sesuai bagi u yg nk data.
    ko bleh carry forward data yg tak habis guna


    xpax. com. my / internet

    special00
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 4
    Reputation : 0
    Join date : 11/10/2013

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by special00 on Thu 25 Jun 2015, 6:02 am

    eh. web tu cakap Rm1 package sehari tu ada bagi extra 30mb. tapi saya nak tau. extra 30mb ni ada offer period kah?? lepas period ni sudah tak dak kah?? atau masih ada??

    eddywe
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 26/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by eddywe on Fri 26 Jun 2015, 6:18 pm

    special00 wrote:eh. web tu cakap Rm1 package sehari tu ada bagi extra 30mb. tapi saya nak tau. extra 30mb ni ada offer period kah?? lepas period ni sudah tak dak kah?? atau masih ada??

    ada extra 30 mb yg bleh guna hingga 30 jun.
    panggilan dan sms percuma akan ada walaupun selepas promosi

    miyako
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 27/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by miyako on Sat 27 Jun 2015, 6:35 am

    cuma 300mb satu hari??? tentu tak cukup kalau saya guna. saya internet heavy user. haha. tapi rumah saya ad awifi. saya cuma guna data saya bila saya tak ada kat rumah. tapi 300mb sangat sikit lah. saya sedang guna plan 1 GB dengan Rm25. sangat tak berbaloilah kerana saya cuma guna 1 hari saja kena Rm25.

    moneylai
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by moneylai on Sun 28 Jun 2015, 2:20 pm

    miyako wrote:cuma 300mb satu hari??? tentu tak cukup kalau saya guna. saya internet heavy user. haha. tapi rumah saya ad awifi. saya cuma guna data saya bila saya tak ada kat rumah. tapi 300mb sangat sikit lah. saya sedang guna plan 1 GB dengan Rm25. sangat tak berbaloilah kerana saya cuma guna 1 hari saja kena Rm25.


    byk data mikayo guna. jgn risau x cukup guna sebab ko bleh tambah data 5GB quota
    valid period ikut internet plan validity period

    moneylai
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 24/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by moneylai on Mon 29 Jun 2015, 6:00 am

    estima wrote:dah guna 5 tahun lebih baru buat complain lol
    carilah data plan utk sebulan lah
    Umobile ada RM30 sebulan mah..

    Xpax hanya rm25 je utk sebulan. tongue lagipun xpax ada carry forward yg lain prepaid tak ada.

    ningo
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 29/06/2015

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by ningo on Mon 29 Jun 2015, 9:33 am

    saya langsung tak tau prepaid sekarang bole tambah quota. saya baru saja guna magic sim card ni. memang bagus plan ni. saya casual internet user saja. cuma facebook atau social apps yg lain dan baca email send email atau beia kat interent saja. tak guna banyak pun.

    special00
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 4
    Reputation : 0
    Join date : 11/10/2013

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by special00 on Tue 30 Jun 2015, 5:36 pm

    mula2 tgk klo punya komen x berapa percaya.
    skrg dah guna magic sim, memang semacam apa yg klo bagi tau.
    dah dpt free calls,sms dan data. Happy!!



    Sponsored content

    Re: Nak satu plan yg lebih berbaloi diguna!!

    Post by Sponsored content Today at 9:03 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:03 am