Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Share

    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by Wasie on Thu 04 Feb 2010, 4:45 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:
    evirob wrote:Pegi...ULU YAM - GENTING HIGHLAND - GENTING SEMPAH - BUKIT TINGGI

    Balik...BUKIT TINGGI - GENTING SEMPAH - BATU 12,GOMBAK...


    perghh...endurance ke nie weyy.....
    i'm in! insya'allah.. Very Happy
    ok jgk..den xponah lak ikut jalan ulu yamyam..leh konal2 jalan..
    jgn di tinggalkan den dah la yo....ponek acik nk ngoja an...hahaha..

    ini la jalan yg aku selalu lalu dulu utk tahun 2008 tiap2 minggu sebelum enjin aku di modikan lol!

    ahaks....
    leh caye ker sebelom enjin dimodikan...
    wakakkaka hehe

    jahat4683
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1400
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 66
    Location : gua musang,kuala krai,tanah merah,pasir mas,kulai,jitra,permatang pauh,kg pasir

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by jahat4683 on Thu 04 Feb 2010, 5:31 am

    ko ok la kapan dah slalu lalu..

    macam aku nie lg la macam masuk kawasan baru jer dgn route nie..

    terasing di bumio sendiri hahaha..

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Thu 04 Feb 2010, 6:45 am

    salamzzz...
    genk..sory ar..aku xdapat join leperiang endurance nie sbb ade job la on dat day..baru assign...Sad selamat meleper dengan riang dan 'safety first'...V!

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by roxxapy on Thu 04 Feb 2010, 7:20 am

    alar evirob..camtu kita kasi delay sehari la..naik ahad untuk memberi laluan kepada evirob..
    tp orng ckp hulu yam bnyk puliss?nk kena beli side mirrow dlu lar..
    wa pun xpnh g huluyam ngn naik genting nie...rare gak nie..



    im in..just bring it...

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Thu 04 Feb 2010, 7:31 am

    aikk..xkan pasai aku nak delay kot...
    xper la...apa2 hal kasik ketua operasi kompom hari kejadian ok!

    hang kena join nie apy..inform rider2 yang kat luar thread skli..

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by sahar on Thu 04 Feb 2010, 8:59 am

    gile2 kaki leper ni...

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by roxxapy on Thu 04 Feb 2010, 9:26 am

    evirob wrote:aikk..xkan pasai aku nak delay kot...
    xper la...apa2 hal kasik ketua operasi kompom hari kejadian ok!

    hang kena join nie apy..inform rider2 yang kat luar thread skli..


    sbb best ride ngn lu..baru ada cam mattia passini ngn simoncelli sket..huahuhaua...
    C.O.O max ka kali nie?

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by phenom_black on Thu 04 Feb 2010, 9:51 am

    alaa...ahad aku xpat la...xperla...
    ahad korang carry on je....kalau sabtu baru aku join...
    no big deal...lain mggu ada lg..

    alaaa..machaaa...dating ahad la...sabtu lepereng...hhuhuhu...

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by roxxapy on Thu 04 Feb 2010, 10:21 am

    lu larr dating sabtu ahad meleper...kihkihkih..

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Thu 04 Feb 2010, 12:20 pm

    roxxapy wrote:
    evirob wrote:aikk..xkan pasai aku nak delay kot...
    xper la...apa2 hal kasik ketua operasi kompom hari kejadian ok!

    hang kena join nie apy..inform rider2 yang kat luar thread skli..


    sbb best ride ngn lu..baru ada cam mattia passini ngn simoncelli sket..huahuhaua...
    C.O.O max ka kali nie?

    ye la max yg incas...dewa uluyamyam tu...
    hehehe...kalo boley aku memmg nk join..tp mslh nye xleh..
    xper..sabtuday phenom ada..

    Phenom_black:
    chett..wa mane ade dating cha..lu yang dating.. furious

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by roxxapy on Fri 05 Feb 2010, 5:19 am

    mana max nie..pe cer ride sok?

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Fri 05 Feb 2010, 12:44 pm

    genk..berite baek..gua jadi join kalo ader ride esok!

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by jem on Fri 05 Feb 2010, 3:09 pm

    dr p.i.c max:

    ride nek bukit esk...

    jam- 9.00 pagi

    rv- petronas ulu yam

    bg yg xtau jl nk kesana bole la rv kat petronas giant bt caves pada pkul 8.45 pg..

    sekian trime kasih...

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by jem on Sat 06 Feb 2010, 12:36 pm

    mintak maaf pada sume yg pegi ride bukit...aku x dpt pegi krana perlu menolong kwn aku yg dlm kesusahan apabila moto nya mengalami kerosakan teknikal dlm perjalanan blik ke kl di kajang..aku ingt kn sempat siap tp apakan daya motonya perlukn masa yg lbih ntuk mencari pomen n sparepart krana beliau memakai vespa..sekali lg aku ingin meminta maaf pada sume terutama skali p.i.c max krana xdpt menghadirkn diri...


    _________________
    MARI2 TGK N TRY..XMAHAL, RM20 JE..MARI CUBA TGK!!

    http://www.marhaban2u.com/?ref=1689

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by maximus4617 on Sun 07 Feb 2010, 2:40 pm

    RIDE ENDURANCE BUKIT TINGGI PADA 06 FEBRUARI 2010 TELAH DLJAYAKAN DGN BEGITU BERJAYANYA...

    YG MELEPER:

    1. MAX(PIC)
    2. APY(DEWA BUKIT)
    3. AFAD(ALIEN YG MELEPER)
    4. PHENOM(SWEEPER TEGAR)...sepanjang endurance duk blkg...
    5. ANEP UIA(SBK PAKAI EJOS AHM)
    6. MAN UIA(PELEPER TEGAR XPKAI SAFETY)
    7. AKU XINGAT SAPO NAMANYE...

    PROGRAM BERJALAN DGN LANCAR KECUALI BERLAKU SATU EKSIDEN
    KETIKA TRUN KE GENTING SEMPAH DARI AWANA...

    ANEP TELAH BALUN TEMBOK DINDING...ORG SELAMAT TP MUTO AGAK TERUK LA JGK... uwaaa


    SEKIAN.TRIMAS...


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by maximus4617 on Sun 07 Feb 2010, 2:41 pm

    jem wrote:mintak maaf pada sume yg pegi ride bukit...aku x dpt pegi krana perlu menolong kwn aku yg dlm kesusahan apabila moto nya mengalami kerosakan teknikal dlm perjalanan blik ke kl di kajang..aku ingt kn sempat siap tp apakan daya motonya perlukn masa yg lbih ntuk mencari pomen n sparepart krana beliau memakai vespa..sekali lg aku ingin meminta maaf pada sume terutama skali p.i.c max krana xdpt menghadirkn diri...

    YOLAH...ko punye idea nie bro...aku tlg jalankan jer...xpela...lain kali buat lg..


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    Wasie
    Moderator Bengkel & Modifikasi
    Moderator Bengkel & Modifikasi

    Posts : 731
    Reputation : 6
    Join date : 30/06/2009
    Age : 28
    Location : Gombak - Bangi - Semenyih

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by Wasie on Sun 07 Feb 2010, 3:00 pm

    maximus4617 wrote:RIDE ENDURANCE BUKIT TINGGI PADA 06 FEBRUARI 2010 TELAH DLJAYAKAN DGN BEGITU BERJAYANYA...

    YG MELEPER:

    1. MAX(PIC)
    2. APY(DEWA BUKIT)
    3. AFAD(ALIEN YG MELEPER)
    4. PHENOM(SWEEPER TEGAR)...sepanjang endurance duk blkg...
    5. ANEP UIA(SBK PAKAI EJOS AHM)
    6. MAN UIA(PELEPER TEGAR XPKAI SAFETY)
    7. AKU XINGAT SAPO NAMANYE...

    PROGRAM BERJALAN DGN LANCAR KECUALI BERLAKU SATU EKSIDEN
    KETIKA TRUN KE GENTING SEMPAH DARI AWANA...

    ANEP TELAH BALUN TEMBOK DINDING...ORG SELAMAT TP MUTO AGAK TERUK LA JGK... uwaaa


    SEKIAN.TRIMAS...

    adoyai...
    awat jadi lagu gitu????

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by maximus4617 on Sun 07 Feb 2010, 3:06 pm

    die folo kete satu koner kanan..
    kete overshot,die pun overshot gak...
    kete lepas,die xlepas..
    balun tembok belah kiri..
    naseb baik tembok,kalo divider besi 2,ke gaung la jwbnye..


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    phenom_black
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 1
    Join date : 30/06/2009

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by phenom_black on Mon 08 Feb 2010, 3:16 am

    maximus4617 wrote:RIDE ENDURANCE BUKIT TINGGI PADA 06 FEBRUARI 2010 TELAH DLJAYAKAN DGN BEGITU BERJAYANYA...

    YG MELEPER:

    4. PHENOM(SWEEPER TEGAR)...sepanjang endurance duk blkg...

    moto xlaju watpe dok depan..kalu dok dpn pon korang potong aku gak....hahahah...
    thanx to all peleper yg join...lain kali jom la lagi...

    ah leong cino bukit lambat...kul 2 dia kol aku cakap baru smpi gntg sempah...haremmmmm...

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 08 Feb 2010, 5:54 am

    takde pic ke...
    leh juga mengubat rindu ku yg membara nih


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Tue 09 Feb 2010, 1:18 pm

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:takde pic ke...
    leh juga mengubat rindu ku yg membara nih

    gambar2an xder yang dpt di ketip la...ingtkan nak amik gambar dgn helikopter dekat helipad bukit tinggi yang port slalu lepak tu...tapi xsempat helikopter datang kami sisuruh 'blah'..coz bos Berjaya Group nak datang..so xleh lepak situ atas alasan keselamatan..depa takot kami rancang plan utk sabotaj pendaratan heli yang membawa bos Berjaya Group tu..Mr.vincent Tan ke hape name nyer...ahahaaahaaha..

    Bukit Tinggi - Gombak Batu 12 jgk best....SmileSmile

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 11 Feb 2010, 4:53 am

    kalo bos dia turun mesti mcm2 jadi...


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by maximus4617 on Thu 11 Feb 2010, 5:03 am

    dpt gbr free dgn vincent tan... horray


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by evirob on Thu 11 Feb 2010, 8:12 am

    tangkap gambo ngn kude jer la.....tunggu punya tunggu punya tunggu... heli pon xsampai-sampai....acik security tu pon suruh blah..sambil tu dia sempat tanya
    "beli mana tayar hak camni?..baru ko??" (acik tu ore klate) sambil menuding jari ke arah tayar belakang Phenom_Black...hehehehe....

    "sy dulu pon maen sini gak..17 kali tegolek..dok turun-naik bukit nie..baik jalan lamo ke jalan baru...lebh kurang belas2 tahun dah dok sini..." (pergh..otai ni!)

    last2 dia pesan "kalo nak turun lebih baik jangan ikut jalan lama...bahaya!"...akur dengan nasihat org tua..kitorang pong turun ikut jalan baru..(xmerase ler jln lame) ade ler hikmah nyer tu... fiu..fiu..fiu... janji layanzzz....

    maximus4617
    Moderator Aktiviti MRC
    Moderator Aktiviti MRC

    Posts : 1592
    Reputation : -3
    Join date : 15/08/2009
    Age : 30
    Location : Dimana ade koner,disitu ade aku...

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by maximus4617 on Thu 11 Feb 2010, 11:37 am

    hukhuk...tu la hakikatnye...


    _________________
    ~*..AWANA GHOST RIDER..*~
    ~*..NO COURAGE IF ITS NO FEAR..*~

    Sponsored content

    Re: Meleper dan bersiar-siar di bukit tinggi

    Post by Sponsored content Today at 3:29 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 3:29 am