Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Infomation About USJ Elite Track

    Share

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 10 Dec 2009, 8:36 am

    evirob... ko selalu ke turun usj... aku ingat nak belajar follow kenal line track ni ngan ko nnt...


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by aPyZ on Thu 10 Dec 2009, 11:32 am

    aku pon nak gak evirob....
    lame xmain trek...
    last main taon lepas...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Thu 10 Dec 2009, 12:28 pm

    aPyZ wrote:aku pon nak gak evirob....
    lame xmain trek...
    last main taon lepas...


    moto gempak blh arr main track slalu...nnt ajar aku yerk apyz


    _________________

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by evirob on Thu 10 Dec 2009, 1:09 pm

    Aku xselalu..kadang je pegi tengok2 sana on weekend…xpenah maen lg sejak aku excident aritu..
    Skarang nie moto dah okay..ingt nk training balik...syiok2 saja maa…

    Huh? Nak blaja raceline dengan aku?? Huhu..Nk follow boleh la..nak ajar xboleh, aku nie budak bru nk up, masih hijau lagi…raceline pon besepah lagi…
    Tapi aku rase la bro..sesape yang dah ade pengalaman dan skill meleper kat street mcm ko xder la payah benar nk tackle raceline dlm track ni..

    Aku rase org yang paling afdhal mengajar raceline kat situ ialah LuckyBoy a.k.a Black atau Amy_Sepet atau Mr. Kuyup..
    Mereka lg bnyk pengalaman/skill dan boleh tunjuk ajar..track ni agaknyer dah macam nasik bg diorg…tapi tu la..sepi je rider2 nie kat thread ni....

    Nak tunggu otai2 open tutorial dlm track mcm xde harapan ja...1st aku maen dulu aku redah jer,mintak tnjuk ajar Tuan^Debu sket2..dah la dgn engine std...heheh!!

    Cuma raceline dlm gambar tu blm tentu kita dapat follow sepenuhnya
    seperti raceline sebenar dalam track...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Thu 10 Dec 2009, 1:21 pm

    nk tanya...serius aku xtau ape benda raceline tue...raceline tu aper???


    _________________

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 10 Dec 2009, 1:42 pm

    ooooooooitttt hahahaaha raceline ape lak... gila ko ahand nak masuk sepang nih

    ok la.... kalau ko tgk org race kat tv mcm moto gp... semua race dalam satu line betul tak.. tak ade yg ikut suka je nak masuk koner mana2 dan je... nak masuk koner kalau ko tgk dr dari tepi koner paling jauh... masuk ke dalam koner paling dekat dgn jln dalam pastu bila kuar sentap sampai ke bahagian paling jauh dari koner tu la raceline... masuk dr luar - koner kat dlm - keluar kat luar... senang citer amik side la... mcm ko nak u turn keta amik side mcm tu la..

    nak paham lg... ko g page depan skali topik ni... kat situ ade gambar litar usj... ader line2 warna warni dlm dlm pic litar tu.. tu la race line...


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Thu 10 Dec 2009, 1:45 pm

    owh...tu ke raceline...alamak...saper nk guide aku nie?aku xtau


    _________________

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 10 Dec 2009, 1:48 pm

    ko ikut je sesapa dlm tu nnt... mana org lalu tu la ko lalu hahaahahahahahaaha


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Thu 10 Dec 2009, 1:52 pm

    weh kapan...ko masuk la...aku follow blkg ko


    _________________

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by aPyZ on Thu 10 Dec 2009, 7:53 pm

    jgn bg die follow....
    nnt xpasal2 langgar belakang..
    hehehehehe

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by roxxapy on Fri 11 Dec 2009, 4:27 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:evirob... ko selalu ke turun usj... aku ingat nak belajar follow kenal line track ni ngan ko nnt...

    aku pun nak turut serta gak...

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by evirob on Fri 11 Dec 2009, 5:04 am

    roxxapy wrote:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:evirob... ko selalu ke turun usj... aku ingat nak belajar follow kenal line track ni ngan ko nnt...

    aku pun nak turut serta gak...

    ye la tu...nanti kite same2 turun tengok mcm mana yer...


    Chikent:
    kat website SIC die xde raceline ke kat track tu...kalo ko xtau xper..amik la 1 round carik raceline xpun ko folow jer rider2 tu masuk/kluar kona kot mana..gugugugugu...(ikut jalan hitam)

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Fri 11 Dec 2009, 5:08 am

    evirob wrote:
    roxxapy wrote:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:evirob... ko selalu ke turun usj... aku ingat nak belajar follow kenal line track ni ngan ko nnt...

    aku pun nak turut serta gak...

    ye la tu...nanti kite same2 turun tengok mcm mana yer...


    Chikent:
    kat website SIC die xde raceline ke kat track tu...kalo ko xtau xper..amik la 1 round carik raceline xpun ko folow jer rider2 tu masuk/kluar kona kot mana..gugugugugu...(ikut jalan hitam)

    baik la...aku follow diorg nnt...ko bile lg nk g USJ?


    _________________

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by evirob on Fri 11 Dec 2009, 5:19 am

    maybe Xmas nie...aku cuti sabtu ahad jer..weekdays aku koje...
    weekdays time org xramai..

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Fri 11 Dec 2009, 5:24 am

    alamak...krismas aku keje ptg la plak...esknya xpegi ker??


    _________________

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by evirob on Fri 11 Dec 2009, 5:32 am

    xper la..26 n 27 cuti juga...
    ey xmas pun keje..? nak kaya cepat la tu...heheh Laughing

    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by aPyZ on Fri 11 Dec 2009, 5:35 am

    bkn nak kaya...
    die ade matlamat tok tahun 2010....
    tol x chixken..

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Fri 11 Dec 2009, 5:41 am

    evirob wrote:xper la..26 n 27 cuti juga...
    ey xmas pun keje..? nak kaya cepat la tu...heheh Laughing


    aku keje syift ar...bkn opis hour...klu opis hour mmg la cuti...


    _________________

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Fri 11 Dec 2009, 5:45 am

    cari duit lebih masuk batlax baru terus kot....


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Fri 11 Dec 2009, 5:49 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:cari duit lebih masuk batlax baru terus kot....


    nk amik baru xmampu la..


    _________________

    evirob
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 513
    Reputation : 1
    Join date : 06/07/2009
    Location : KosaNostraDamansara

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by evirob on Fri 11 Dec 2009, 5:57 am

    owh yeke...xper2..1st thing 1st...yang nie cuma suka2 syok2 hobi2 saja...

    ala apyz..semua orang pun ada matlamat juge lah..!

    roxxapy
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 356
    Reputation : 0
    Join date : 16/07/2009
    Location : BALING KEDAH TO PANTAI DALAM

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by roxxapy on Fri 11 Dec 2009, 6:18 am

    matlamat jangka pendek n matlamat jangka panjang..

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Fri 11 Dec 2009, 9:32 am

    ramai tu nak join.... bagus gak... cepat belajar nnt saing sesama newbies... saing2 ngan pro samapi sudah le tak kemana


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    aPyZ
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 880
    Reputation : 2
    Join date : 25/08/2009
    Age : 27
    Location : uMaH mAk PaK aKu

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by aPyZ on Fri 11 Dec 2009, 9:46 am

    nie matlamat masa panjang.....
    matlmat berkeluarga la evirob...
    jgn salah paham k...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Chi Kent on Thu 17 Dec 2009, 12:17 pm

    26hb & 27hb xde trackday ker?


    _________________

    Sponsored content

    Re: Infomation About USJ Elite Track

    Post by Sponsored content Today at 9:01 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:01 am