Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    DESKTOP VS LAPTOP

    Share

    Poll

    Kalau diberi pilihan mana satu korang pilih?

    [ 9 ]
    82% [82%] 
    [ 2 ]
    18% [18%] 

    Total Votes: 11

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 22 Feb 2010, 11:02 am

    so ko rase ape yg terbaik utk cpu rm2k?


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by kInOzAwA on Mon 22 Feb 2010, 11:03 am

    apa yang hang nak beli? complete set termasuk monitor, cpu, gpu, hdd, keyboard, mouse, speaker ke?


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 22 Feb 2010, 11:06 am

    rm2k tu utk cpu je tak termasuk casing.. means system la... yg lain tu aku ade budget lain.. tak semestinye habiskan rm2k kat situ je.. kalu ko leh bg senarai system tu murah sket tp hi tech ok gak...


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by kInOzAwA on Mon 22 Feb 2010, 11:17 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:rm2k tu utk cpu je tak termasuk casing.. means system la... yg lain tu aku ade budget lain.. tak semestinye habiskan rm2k kat situ je.. kalu ko leh bg senarai system tu murah sket tp hi tech ok gak...

    nanti kang aku kasi spec.....


    _________________





    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 22 Feb 2010, 11:20 am

    kInOzAwA wrote:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:rm2k tu utk cpu je tak termasuk casing.. means system la... yg lain tu aku ade budget lain.. tak semestinye habiskan rm2k kat situ je.. kalu ko leh bg senarai system tu murah sket tp hi tech ok gak...

    nanti kang aku kasi spec.....

    wokeh!.. kasi brg rare pun caderk gak ahahahahhahahahaha


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by kInOzAwA on Tue 23 Feb 2010, 12:02 am

    Zul.Caffan.Su-47 wrote:
    kInOzAwA wrote:
    Zul.Caffan.Su-47 wrote:rm2k tu utk cpu je tak termasuk casing.. means system la... yg lain tu aku ade budget lain.. tak semestinye habiskan rm2k kat situ je.. kalu ko leh bg senarai system tu murah sket tp hi tech ok gak...

    nanti kang aku kasi spec.....

    wokeh!.. kasi brg rare pun caderk gak ahahahahhahahahaha

    aku dah buat thread baru yang lebih sesuai utk soalan-soalan macam nih.

    link ----> http://mopedriders.forumotion.com/hardware-f4/ruangan-sembang-tanya-harga-barang-atau-perlukan-cadangan-dan-sebutharga-barang-pc-t546.htm


    _________________





    Sponsored content

    Re: DESKTOP VS LAPTOP

    Post by Sponsored content Today at 7:00 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 7:00 am