Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Data saya dimakan buta-buta!!

    Share

    drekyee
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2014

    Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by drekyee on Mon 11 Aug 2014, 10:18 am

    Gila betul telco I ni macam makan I punya data!!
    Setiapkali nak load page internet mesti kena reload banyak lah dan bazir data I saje..
    Ni pun kerana kawasan I ni tak banyak coverage dan nak cari line pun susah!!
    Dah hampir tamat kontrak I dengan telco ni nak cari plan baru.. Ada apa plan yang boleh syorkan?

    imaxtothemax
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by imaxtothemax on Tue 12 Aug 2014, 3:17 am

    yala, ni sbb jugak i x suka guna data, i lbh suka guna internet, lebih stable & cepat lagi..

    supermariojj
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 2
    Reputation : 0
    Join date : 13/10/2011

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by supermariojj on Wed 13 Aug 2014, 6:14 am

    ak skrg ni da 3 bulan berturut2 bayar 100+ kpd telco utk 3gb + sebulan huhu. mahal lah tapi nasib baik coverage ok lagi

    kenwind77
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 2
    Reputation : 0
    Join date : 12/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by kenwind77 on Wed 13 Aug 2014, 10:37 am

    zaman kini ada byk pakej yg ada di pasaran dah..
    u mestilah tau dulu yg mana 1 lbh sesuai u baru u dpt tau pakej data plan mana 1 ngam u...

    i skrang guna 3GB rm68/bulan punya.. dah cukup cpai sgt cukup utk i..

    drekyee
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by drekyee on Thu 14 Aug 2014, 6:53 am

    kenwind77 wrote:zaman kini ada byk pakej yg ada di pasaran dah..
    u mestilah tau dulu yg mana 1 lbh sesuai u baru u dpt tau pakej data plan mana 1 ngam u...

    i skrang guna 3GB rm68/bulan punya.. dah cukup cpai sgt cukup utk i..

    1 Bulan bayar RM68 untuk 3GB ni sesuai sangat untuk i lah..
    Apa plan yang u ambil tu dan ada apa kelebihan untuk plan ni??
    Bagi maklumat sikit, rasa 3GB cukup untuk i guna 1 bulan

    kenwind77
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 2
    Reputation : 0
    Join date : 12/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by kenwind77 on Fri 15 Aug 2014, 10:31 am

    drekyee wrote:
    kenwind77 wrote:zaman kini ada byk pakej yg ada di pasaran dah..
    u mestilah tau dulu yg mana 1 lbh sesuai u baru u dpt tau pakej data plan mana 1 ngam u...

    i skrang guna 3GB rm68/bulan punya.. dah cukup cpai sgt cukup utk i..

    1 Bulan bayar RM68 untuk 3GB ni sesuai sangat untuk i  lah..
    Apa plan yang u ambil tu dan ada apa kelebihan untuk plan ni??
    Bagi maklumat sikit, rasa 3GB cukup untuk i guna 1 bulan

    gua angkat celcom first one plan. kelebihan plan ni bole top up data kalo x cukup. RM15 utk 1GB. masa sign up bole dpt 2 kax toy lg tu. limited edition kot.


    sushi
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 16/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by sushi on Sat 16 Aug 2014, 7:57 am

    betul jugak yang masalah coverage ni penting lah!!
    Plan yang i ambil ni hanya RM38 tapi 1GB saje lah..Ada pulak 150 minit free call!!
    Jika boleh i nak tukar free call to free data..
    Mana ada orang suka cakap telephone sekarang, data saje penting

    bazaoyu
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 10/10/2013

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by bazaoyu on Mon 18 Aug 2014, 5:16 pm

    aku nk sign pelan yg baru gak! sbb pelan yg aku tengah pakai tu terlalu mahal dh, x larat nk bayar eh. korang ade apa pe cadangan x? sbb terlalu byk pelan kt pasaran eh. x tau nk pilih yg mana satu lah, pening sgt. lol

    rosini
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 2
    Reputation : 0
    Join date : 15/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by rosini on Mon 18 Aug 2014, 7:29 pm

    mmg susah utk pilih pelan yg sesuai tapi mesti pilih dasar apa yg u perlu.
    I baru baca satu blog yg title telco yg menjadi pilihan.blog ni telah berbandingkan celcom dan maxis. I rasa sgt berguna, akan guna utk rujukan semasa pilih telco pelan. um-fabolous.blogspot.com/2014/08/telco-yang-menjadi-pilihan.html#

    uglybetty
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 1
    Reputation : 0
    Join date : 16/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by uglybetty on Wed 20 Aug 2014, 2:02 am

    aku akan pilih wifi kalau nak pilih antara data dan wifi kerana data ada limit manakala wifi unlimited dan kita boleh guna pc dengan screen yg besar. dengan wifi, kita tak payah risau bill bulanan akan terlampau ...

    rosini
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 2
    Reputation : 0
    Join date : 15/08/2014

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by rosini on Wed 20 Aug 2014, 7:29 pm

    uglybetty wrote:aku akan pilih wifi kalau nak pilih antara data dan wifi kerana data ada limit manakala wifi unlimited dan kita boleh guna pc dengan screen yg besar. dengan wifi, kita tak payah risau bill bulanan akan terlampau ...
    Wifi x begitu berguna, kerana x blh bawa ke mana2. Dan jika wifi disconnected  u jika kena beli data baru blh online.
    Kalau u mmg x tau apa plan yg sesuai utk u, u blh cuba pilih paling murah punya plan,celcom 3GB dan satu bulan bayar RM68

    Sponsored content

    Re: Data saya dimakan buta-buta!!

    Post by Sponsored content Today at 6:57 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 6:57 am