Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Perbincangan CDI Racing V1

    Share

    schizokidz
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2009
    Age : 29
    Location : b.pahat kuantan

    Re: Perbincangan CDI Racing V1

    Post by schizokidz on Wed 28 Oct 2009, 5:23 pm

    tk le la nk jual dlm ni kapan da gtau idea tu hahaha...
    bpe rat bro lu agkt

    purplepink=hitam
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 23
    Reputation : 0
    Join date : 01/03/2010
    Age : 27
    Location : clunk

    Re: Perbincangan CDI Racing V1

    Post by purplepink=hitam on Thu 04 Mar 2010, 1:57 am

    afiq_135 wrote:salam sume...
    aku ade nak tnye ni..cdi brt dualband ni just plug n play ke xperlu ke buat suiz on off..mushkil ni..
    aku pakai cdi ni tp effect cam same je dgn cdi standart ...dah buat suiz on off tp cam same je xde effect..tolong la ya wahai kawan2....



    salam bro..
    ini ap yg da sy dpt dr pomen2 yg pnah kaji psl cdi brade ni...kabel yg brader wat utk suis tu adlh utk tmbh rpm..misalnye cut-off rpm dual band selalunye 12,000rpm,so bler brader on jew suis tu,cut-off tu trus berganjak kew 13,000rpm...e2 jew info yg sy dpt...klu slh tlg btulkn ye....

    man298
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 866
    Reputation : 0
    Join date : 22/04/2010
    Age : 26
    Location : PutraJaya - Serdang - Kuala Lumpur - KUANTAN - Kuala Lumpur - Serdang - PutraJaya

    Re: Perbincangan CDI Racing V1

    Post by man298 on Mon 14 Jun 2010, 10:38 am

    mne lg bgos...? rextor or BRT...? klu enjin std gaban sarong cdi racing ni de effect ke...? klu sarong pe lg yg nk kne setting/tukar selain setting carb ngn cdi tu...??

    Sponsored content

    Re: Perbincangan CDI Racing V1

    Post by Sponsored content Today at 4:54 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:54 am