Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Sembang Geng Fanatik Carburator V1

    Share

    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Sembang Geng Fanatik Carburator V1

    Post by kInOzAwA on Thu 02 Jul 2009, 12:23 am

    salam sejatera kepada geng2 gila modified...

    kali ni kita sembang pasal carburator.. benda ni penting sebenarnyer dlm modifikasi tapi org yg gila nak laju ni kekadang buat tak nampak ngan benda ni... padahal kata2 org2 lama benda ni dulu lah yg kita kena upgrade 1st dlm modifikasi enjin...

    so carburator ape yg korang penah tgk org pakai... or you all sendiri dah tukau.. mari kongsi info.. jgn la kedekut.. kasi tau pro dan kontra... pasal member2 baru kita ni byk komplain motor diorang tak laju.. 140kmj jer.. (aku pun sama la!!!) so kita boleh share info2 ni

    aku penah tgk org pakai carburator mcm2 jenis org sumbat kat lc.. contoh nyer..

    uma racing 24mm hingga 36mm!!!
    koso 24mm hingga 30mm
    carb TZM
    carb 125z pun penah tgk org pakai...
    carb sbk pun penah tgk... pic je la haha

    walaupun aku tgk tapi aku tak rasa mcm mana feel pakai benda2 ni.. so aku nak tau la..

    update.. carburator org sumbat kat lc setakat ini... update!!!

    carb uma racing
    carb koso
    carb TZM
    carb RXZ
    carb 125z
    carb Jaguh
    carb Mikuni TS
    carb Mikuni RS
    carb Mikuni TM28-1 (rare item)
    carb Keihin FCR 28 (rare item)
    carb kips
    carb super kips (rare item)
    carb KTM !!! (tak tau dr model aper.. tapi ader TPS )
    carb sbk


    KEIHIN PE SERIES - HEAVY ROUND SLIDE


    KEIHIN PWK SERIES - LIGHT ROUND SLIDE


    KEIHIN PWK SERIES - D SLIDE


    KEIHIN TMR SERIES - LC GIVI CUP PRIX STD CARB (SILAP KASI TAU) - DOUBLE FLAT SLIDE


    MIKUNI VM20 a.k.a CARB TS/TX (EX5 TIANG BLAKANG) - ROUND SLIDE


    MIKUNI VM - MIC TAIWAN - LIGHT ROUND SLIDE


    MIKUNI TM - FLAT SLIDE


    MIKUNI TMX - FLAT SLIDE


    MIKUNI HSR - DOUBLE FLAT SLIDE



    UMA RACING - FLAT SLIDE POWER JET




    SEBARANG PERCANGGAHAN INFO SILA PERBETULKAN!
    so come on cherry boys.. let's talk about carburator!!!!!!!!!


    _________________





      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:54 am