Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    window 7 betukar ke window xp

    Share

    ako
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 178
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 29

    window 7 betukar ke window xp

    Post by ako on Wed 11 Aug 2010, 1:37 pm

    salam sume..

    pc aku ni pakai os window 7..

    tadi aku nk format external hard disk masuk os window xp sp3..

    pada asalnye hard disk pada external drive tu adalah hard disk dr netbook..yela netbook xde cd/dvd rom..so aku cabut la hard disk die n jadikan ia external hard disk..

    pehtu nk format die gune pc aku...

    aku select partion yg betul tuk diformat..

    mule2 ok je die format..xlame pehtu die kate xleh teruskan format sbb de masalah..die tulis ade virus n kne buang virus tu dlu ke ape ntah...lupe da..

    pehtu aku cncel la format tu..then kuarkn cd window xp tu..n cabut external hard disk td..

    pehtu start2 je pc xleh masuk window plak...adeh...

    katenye no bootable disk drive or operating system..

    aku cube masuk safe mood, tp xleh jgk...n yg aku peliknye safe mood tu hanya memberikan pilihan tuk masuk window xp..bukan window 7..

    nape pulak???? aku x delete lansung pun window 7 dr local disk C pc aku tu....

    cmne nk wt ni...tolong2.... Sad

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: window 7 betukar ke window xp

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 26 Oct 2010, 5:53 am

    mmg le ko tak delete windows 7 dalam HDD tu tapi masalah nye ko dah delete partition C yg ade windows 7..
    so skang ni dah jd total lost le hdd tu aka kosong balik!

    ko amik je la cd xp biasa dulu... contoh kata xp sp2..
    pastu ko buat la clean install
    clean install tu kena format HDD la.. buat partition baru skali kalau ko nak

    kalau ko ade data lama dalam tu insyallah leh recover balik.. melainkan HDD tu terlampau la byk data hingga hampir penuh... kalau data HDD tu hampir penuh leh lagi nak recover tp mana2 file yg xp ko creat atas data dalam hdd tu takleh la nak amik da lepas ko habis install windows xp tu

    aku rasa xp terbaik hanya setakat xp sp2 je.. yg lain tu mcm x stabil


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    kInOzAwA
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1503
    Reputation : 2
    Join date : 29/06/2009
    Age : 37
    Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

    Re: window 7 betukar ke window xp

    Post by kInOzAwA on Tue 14 Dec 2010, 4:45 am

    aku rekemen XP SP3 sbb paling stabil. Kalau tak stabil tu sebenarnya 'pirate' OS. kalau orisinal pasti stabil yaa pak. hehehe


    _________________





    Sponsored content

    Re: window 7 betukar ke window xp

    Post by Sponsored content Today at 4:50 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:50 am