Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Undian ke Balok...

    Share

    Poll

    Adakah anda ingin ride ini di teruskan?

    [ 1 ]
    11% [11%] 
    [ 5 ]
    56% [56%] 
    [ 3 ]
    33% [33%] 

    Total Votes: 9

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 21 Dec 2009, 10:11 am

    Salam...
    Adalah dengan ini dimaklumkan bahawa.......

    Dengan munculnyer thread ini adalah berikutan masalah yg dihadapi untuk Ride Ke Balok. Sehubungan dengan itu setelah dibincangkan dengan Admin & Mod² yang lain, Ride Ke Balok telah dipersetujui untuk ditunda tarikhnya berikutan :-

    1. Masalah kewangan yang dihadapi berikut banyak aktiviti ride yg dianjurkan memerlukan penjelasan yuran pada tarikh yg sama dgn Ride Ke Balok. Ramai diantara kite yg masih belajar @ berpendapatan kecil, kemungkinan menghadapi masalah untuk menjelaskan yuran Ride Ke Balok.

    2. Masalah jentera juga menjadi punca utama berikutan ramai mengalami masalah jentera seperti valve bocor,block & piston calar dan sebagainya dan memerlukan modal untuk memperbaiki jentera.

    3. Persediaan diri dari segi fizikal mental dan emosi. Selain jentera yang mantop. Persediaan diri juga penting. Hal ini kerana kalau dah tiap minggu ride jauh-jauh mau lemau badan.and nanti akan menjejaskan produktiviti baik dalam kerja mahupun pembelajaran. Jadilah rider yang seimbang balance aktivi harian n sosial. Barulah nampak Profesional....

    4. Tujuan dan Objektif ride. Yalah kalau korang pasan apa tujuan kita wat ride....untuk erat hubungan n tambah kenalan n nak ride santai n rehat minda. tapi kalu 2-3 kerat jer yang pergi yang lain tak mampu gi...objektif tu tak sampai ar...lagi pun kalau tarikh sesuai ramai dapat pergi barulah meriah. Pash tu kalau kita terlalu nak kejar semua ride dalam maser terdekat ti ada yang masam muka tak dapat join.. n ayat nie akan keluar .."alah tak dapat join butjet lari" ayat tu biasa dah kita dengar....elok jadi ride santai n rest minda..jadi ride bantai sajalah.. janji jadilah.....lagipun kalau ramai yang leh gi barulah seronok ride tu....n barulah namanya ride...n kalau apa2 terjadi...ramai yang boleh tulun.....

    4. Pertindihan aktiviti pada bulan yg sama dan bulan seterusnya.So bila aktiviti terancang kita pun taklah semput dan tekejar-kejar. so tak ada sebablah nanti orang kata tak dapat join sebab......coz ia dah dirancang dengan teliti......

    Berikutan dengan permasalahan di atas, Admin & Mod² telah bersependapat tarikh baru untuk Ride Ke Balok adalah pada awal bulan Julai (7) bersama Anniversary MRC yang PERTAMA.

    Diharapkan dengan penundaan ride ini bolehlah kiranya peserta yang ingin menyertai Ride Ke Balok membuat persedian 100% dari segi fizikal,mental,kewangan mahupun jentera masing². Sehubungan dengan itu POLL dibuka untuk undian samada bersetuju dengan tarikh tersebut ataupun tidak. Keputusan adalah mengikut undian tertinggi.

    SEGALA KESULITAN AMAT KAMI KESALI

    SEGALA PANDANGAN DAN CADANGAN AMAT KAMI HARGAI

    -DARI PIHAK PENGURUSAN MRC-



    sementara menanti en cerdik pandai datang membantu.....

    bagi yang tak nampak... nie adalah butiran undian

    A: SETUJU DITERUSKAN

    B: TIDAK SETUJU DITERUSKAN(DITUNDA)

    C: TIDAK KISAH MANA2 JANJI ENJOY

    segala kesulitan amat di kesali...maaf yer coz saya baru lagikk belajau wat poll2 nie huhuhhu


    Last edited by AwEk$ S@kti on Mon 21 Dec 2009, 4:43 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 21 Dec 2009, 10:15 am

    walaubagaimana pun..keputusan tidaklah secara mutlaknya
    terletak kepada kami....
    anda semua masih boleh memberikan undian anda....
    seperti yang ternyata di atas....

    buatlah pilihan yang tepat......
    kami dari pihak pengurusan telah menyatakan pendapat kami...
    kini giliran anda pula untuk membuat keputusan...


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    ghetto
    Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat
    Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat

    Posts : 2129
    Reputation : 1
    Join date : 01/07/2009
    Location : taMan Melati - Teluk Mak Intan

    Re: Undian ke Balok...

    Post by ghetto on Mon 21 Dec 2009, 3:26 pm

    fuh...bulan 7.... lamanya Shocked Shocked

    akak sakti..asal tmpat undi tu gelap jek masa nk undi,,,xnmpak ape2 pon...

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 21 Dec 2009, 4:37 pm

    ghetto wrote:fuh...bulan 7.... lamanya Shocked Shocked

    akak sakti..asal tmpat undi tu gelap jek masa nk undi,,,xnmpak ape2 pon...

    alamak.. mcmanna yer... nak t huhuhuhuhu tulun2 jap saya cuba edit huuhhuhu


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 21 Dec 2009, 4:42 pm

    sementara menanti en cerdik pandai datang membantu.....

    bagi yang tak nampak... nie adalah butiran undian

    A: SETUJU DITERUSKAN

    B: TIDAK SETUJU DITERUSKAN(DITUNDA)

    C: TIDAK KISAH MANA2 JANJI ENJOY

    segala kesulitan amat di kesali...maaf yer coz saya baru lagikk belajau wat poll2 nie huhuhhu


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Undian ke Balok...

    Post by jem on Mon 21 Dec 2009, 8:15 pm

    SAYA UNDI TUKAR TARIKH COZ TARIKH 10 JANUARI TU SAYA EXAM


    _________________
    MARI2 TGK N TRY..XMAHAL, RM20 JE..MARI CUBA TGK!!

    http://www.marhaban2u.com/?ref=1689

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 22 Dec 2009, 3:41 am

    jem wrote:SAYA UNDI TUKAR TARIKH COZ TARIKH 10 JANUARI TU SAYA EXAM

    baiklah.. sapa lagi belum memberikan undian sila berikan undian
    anda... jari menjadi juru.. TQ


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Undian ke Balok...

    Post by sahar on Tue 22 Dec 2009, 4:18 am

    saye ikot rakyat,kalau ramai yg nak p saye p kalau ramai yg x p saye x p

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Undian ke Balok...

    Post by GanahSokmo on Tue 22 Dec 2009, 7:14 am

    aku pilih B buat mase ni...

    raimirahim
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 823
    Reputation : 0
    Join date : 06/07/2009
    Age : 31

    Re: Undian ke Balok...

    Post by raimirahim on Tue 22 Dec 2009, 7:20 am

    sy undi B wat mase nie jgk...maybe dpt or xdpt join..tq

    mr star
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 850
    Reputation : 3
    Join date : 01/09/2009
    Age : 27
    Location : n9,k.lipis.

    Re: Undian ke Balok...

    Post by mr star on Tue 22 Dec 2009, 8:16 am

    ak skunk mmg x brduit nie..
    mklum la stdy g..
    huhu..
    klo wat lan 7 insyaAllah ak join..

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Undian ke Balok...

    Post by sahar on Tue 22 Dec 2009, 9:03 am

    ikot korg

    schizokidz
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2009
    Age : 29
    Location : b.pahat kuantan

    Re: Undian ke Balok...

    Post by schizokidz on Tue 22 Dec 2009, 9:26 am

    aku on jer.. A B C.... pegi ramai bru besh.... yg pntg eppyyyy

    sham_underground
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 6
    Reputation : 0
    Join date : 23/12/2009

    Re: Undian ke Balok...

    Post by sham_underground on Fri 25 Dec 2009, 3:55 pm

    saya sokong mana2 je..
    ikut majoriti..
    hehhehehe

    Aniel_LC
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 586
    Reputation : 0
    Join date : 02/07/2009
    Age : 25
    Location : BBST-NiLai-S'ban-AyEr KeRoh-PaGoH-KuLaI=ZOmbiELanD

    Re: Undian ke Balok...

    Post by Aniel_LC on Sun 27 Dec 2009, 9:42 am

    Hurm..Insyaallah aku pegi..tp xjanji..hak3

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Undian ke Balok...

    Post by AwEk$ S@kti on Mon 28 Dec 2009, 4:02 am

    baiklah seperti yang dijanjikan......
    keputusan telah di buat...jadi
    saya tutup poll
    dan tarikh baru untuk ride akan diberitahu
    kelak sekian..terima kasih dia atas undian anda


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    Sponsored content

    Re: Undian ke Balok...

    Post by Sponsored content Today at 4:57 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:57 am