Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Share

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 15 Dec 2009, 4:39 am

    hmm semua ride yang tarikh tutup 1/1/2010..
    bayaran guna gaji bulan 12...
    skg kita sedang menggunakan gaji bulan 1...
    am i right en chiken hehehhehehhe
    correct me if im wrong hhuhuhuhuhu cheers cheers


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Chi Kent on Tue 15 Dec 2009, 4:49 am

    yer ker?aku skrg guna gaji bln 12...huhuhu


    _________________

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 4:58 am

    Sp33d3r wrote:
    AwEk$ S@kti wrote:
    GanahSokmo wrote:8hb tu ade cuti umum aper2 ker....aku tak tgk kalendar tapi bila org tanye 8hb tu jatuh hari jumaat, tu yg aku nak tanye nih,.....

    mana ada cuti apa2lah abe.....
    mu keno ambikk cuti sehari huhuhuu

    kalo jadi pegi nak kene amik cuti la nie yer....
    oooooo....patut la aku tgk lam kalendar tak der cuti umum...so kalau aku jd, maybe aku akan gerak pas keje kot..korang jalan dulu...

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 5:00 am

    AwEk$ S@kti wrote:hmm semua ride yang tarikh tutup 1/1/2010..
    bayaran guna gaji bulan 12...
    skg kita sedang menggunakan gaji bulan 1...
    am i right en chiken hehehhehehhe
    correct me if im wrong hhuhuhuhuhu cheers cheers
    yap...gaji bulan 12 ialah gaji bulan 1 untuk gomen staff....

    memang masak lor kali nih....

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 5:01 am

    AwEk$ S@kti wrote:hmm kawan2 buleh aku bagi cadangan tak...(just nak bagi anggaran kasar budjet bulan JAnuari)
    aku memang sokong sebarang aktiviti di MRC nie....
    tapi coz kita selalu link ngan aktiviti RMC so.....

    aku copy kat signature ganah..

    RIDE JAN 2010
    RIDE RASMI RMC
    ---> ride pembukaan rmc 2010-1430h 16hb Jan 2010
    hmm nie dalam RM 50 tak lari.....(bagi yang join)

    RIDE RASMI MRC---> Ride to balok 1st ride mrc 8hb-10hb jan 2010 -
    anggaran budjet rm 90++100
    senang kira dalam rm 250...

    ---> ride roller coster genting 30hb Jan 2010 (yang nie aku pun tak pasti join ker tak.....budjet kureng dah time nie....)-tiada paksaan tapi maser nie dah gaji..ok gak ar....

    RIDE RMC PERGAU- Fee RM 50..

    so kalau kira2 dalam bulan 1 nie bagi yang gi PERGAU++ BALOK ++BEHRANG(RMC)
    budjet perbelanjaan bulan Januari tolak campur darab bahagi... adalah dalam RM 350.00

    p/s bersediakan anda huhuhuhuhu..untuk menghadapinya sampai gaji sekali lagi
    hujung bulan Januari....hmm aku just bagi kira2 perbelanjaan kasar Matametik Mudah
    tuk korang jer huuhhuhuhuhuhu

    Dont get me wrong.....yang Pasti InsyaAllah ada rezeki lebih..BAlok aku kan join..... cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
    ride behrang tu hanyer perlu bawa duit minyak moto masing2 jer...makan minum sume dah d sponser....

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Chi Kent on Tue 15 Dec 2009, 5:02 am

    ride behrang tu xtau lg join ke x


    _________________

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 15 Dec 2009, 5:47 am

    hmm duit minyak pun kalau dah behrang.....
    ada gak ar dalam 50...hmm ++ mnyak air lagi huhuhuhuh
    walaupun makan tanggung..sebarang kemungkinan kena standby gak huhu
    tak apa.. kita tgklah macamna .....


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 15 Dec 2009, 6:10 am

    aku nak tanye ni... brape ramai yg betul2 nak g balok ni...
    sebab nye tuan aloy sendiri mcm diam je...
    balok ngan pergau mcm dekat sgt...
    sejujur nye aku ckp... aku n mesin tak ready utk balok..
    tapi kalau majoriti kata nak pegi jugak aku takde hal..
    aku leh perabihkan akaun emergency aku...

    kalau asyik jumpa dok tanya soalan sama..
    'eh ko g balok.. eh ko g ke balok..'
    elok la meeting balik cari time sesuai...
    kalau gaji aku ni 10k sebulan..
    pegi tiap2 minggu pun takpe kalau ade ride...

    so bg pendapat korang.... betul2 nak pegi ke..
    atau anda sendiri dok memikior nak pegi ke tanak..

    kino mana kino.. where are u ha... org kuat ni dok diam plak..


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Chi Kent on Tue 15 Dec 2009, 6:44 am

    mn org yg duk bertanya "bile MRC nk bt ride ni???" sila bersuara...hari tu minta sangat nk bt ride...minta buat ke pantai timur...knp senyap??knp x up nama?...dulu bkn main tanya...skrg ni PIC dh penat2 adjust tmpt dgn aktiviti...


    _________________

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by sahar on Tue 15 Dec 2009, 7:18 am

    aku kompom pegi

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 7:45 am

    huhuhuhu...kali pertama aku join aktiviti moto, EVENT lebih dari 2 aktiviti dalam 1 bulan....


    pada aku, 1st RIDE MRC nih kalau betul2 nak buat, kena buat betul2 la...sebab bila dah d UP kat THREAD AKTIVITI RASMI, itu secara AUTOMATIK ride tersebut telah MENDAPAT KELULUSAN dari pihak PENGURUSAN MRC....

    aku sendr pon tak pasti bila ride nih d luluskan oleh pihak mrc tapi bila aku tgk sume sokong n bersemangat, aku SOKONG kerana aku tgk sume BERSEMANGAT.....

    ape pon, sila bg maklum balas anda...jika anda berasa tak bersedia untuk ke BALOK, masih belum terlewat untuk kite menunda RIDE TO BALOK.....


    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 15 Dec 2009, 8:22 am

    hmm macam nie........sila berikan kepastian semula....
    kroni2 mod marikita berdiskusi sekejap huhuhuhuhuhu
    bagi aku bukan batal terus tapi tukar pada date yang lebih sesuai....
    dengan masa...duit... n jentera kita jugak....
    aku cakp nie aku tak mo ar kawan2 rasa di anak tirikan..
    ciz walaupun pergau tu bulan februari..
    jentera kita juga perlu di siapkan sebaik mungkin...begitu juga ride to
    Kuantan....kesian kat diri kita yang terutama n jentera kita n poket kita.....

    walauapapun.. Balok punya ride.. InsyaAllah 50/50 ada....
    budjet mungkin ada....tapi nak sedia jentera puun nak kena duit gak tu yang masalahnya.....
    kalau jentera on. poket on..kesihatan on.. InsyaAllah aku on....


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Chi Kent on Tue 15 Dec 2009, 8:28 am

    Kemungkinan 80% ride akan ditunda


    _________________

    schizokidz
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2009
    Age : 29
    Location : b.pahat kuantan

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by schizokidz on Tue 15 Dec 2009, 8:31 am

    aku kompom pegi ride tu balok.....
    yg event len tk tau sal tkde yg inform... cme g gntg tau le hehe lol!

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 8:49 am

    AwEk$ S@kti wrote:hmm macam nie........sila berikan kepastian semula....
    kroni2 mod marikita berdiskusi sekejap huhuhuhuhuhu
    bagi aku bukan batal terus tapi tukar pada date yang lebih sesuai....
    dengan masa...duit... n jentera kita jugak....
    aku cakp nie aku tak mo ar kawan2 rasa di anak tirikan..
    ciz walaupun pergau tu bulan februari..
    jentera kita juga perlu di siapkan sebaik mungkin...begitu juga ride to
    Kuantan....kesian kat diri kita yang terutama n jentera kita n poket kita.....

    walauapapun.. Balok punya ride.. InsyaAllah 50/50 ada....
    budjet mungkin ada....tapi nak sedia jentera puun nak kena duit gak tu yang masalahnya.....
    kalau jentera on. poket on..kesihatan on.. InsyaAllah aku on....
    aku kalau ride, aku tak risau pasal moto tapi aku pikirkan poket kawan2 yg nak polo ride bila terlampau banyak ride dalam 1 mase....

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by GanahSokmo on Tue 15 Dec 2009, 8:57 am

    Chi Kent wrote:Kemungkinan 80% ride akan ditunda
    kalau tunda, kena inform awal...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Chi Kent on Tue 15 Dec 2009, 8:58 am

    Ganah : UGPM


    _________________

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 15 Dec 2009, 9:01 am

    minta semua admin dan moderator masuk ke bilik mesyuarat moderator... meeting ride balok!


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    schizokidz
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1253
    Reputation : 0
    Join date : 11/08/2009
    Age : 29
    Location : b.pahat kuantan

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by schizokidz on Tue 15 Dec 2009, 9:10 am

    nk dgr nk dgr

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 15 Dec 2009, 10:53 am

    nak dengar sabau2......ti kami bagi tahu apakah keputusannya


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by sahar on Tue 15 Dec 2009, 10:59 am

    jadi la

    AwEk$ S@kti
    Moderator
    Moderator

    Posts : 1252
    Reputation : 4
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : suka Hati akulah.....

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by AwEk$ S@kti on Tue 15 Dec 2009, 11:01 am

    sahar wrote:jadi la

    apa yg jadi.....


    _________________
    Dear Friends

    Most of us no longer active in forum..
    we now using Facebook group..
    come and join us at MRC & RMC group at Facebook..

    see you..

    Kepada rakan-rakan yang terhormat

    Kebanyakkan kami tidak lagik menggunakan forum untuk berkomunikasi..
    kami banyak berkomunikasi di Group FB.
    so jumpa di sana...

    aloy5513
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 456
    Reputation : 0
    Join date : 06/09/2009
    Age : 33
    Location : Gombak,Sg.Buloh,Kelana jaya,Kuantan,Kuala Kangsar

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by aloy5513 on Tue 15 Dec 2009, 11:35 am

    salam all... sowie sbb lama dah x online...(KEJE BANYAK TAHAP GABAN)... aper2 pon aku kena tgu gak undi majoriti. sbb aku ON jer. HM.... jadi aper2 keputusan ttp aku terima seadanye...
    tq.

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Tue 15 Dec 2009, 11:37 am

    aloy5513 wrote:salam all... sowie sbb lama dah x online...(KEJE BANYAK TAHAP GABAN)... aper2 pon aku kena tgu gak undi majoriti. sbb aku ON jer. HM.... jadi aper2 keputusan ttp aku terima seadanye...
    tq.

    rileks aloy... we all tgh bincang... tanak ada kekalutan di pihak ko nnt


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    aloy5513
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 456
    Reputation : 0
    Join date : 06/09/2009
    Age : 33
    Location : Gombak,Sg.Buloh,Kelana jaya,Kuantan,Kuala Kangsar

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by aloy5513 on Tue 15 Dec 2009, 11:46 am

    hm.... rase bersalah plak sbb x tau citer. huhuhu

    Sponsored content

    Re: Ride To Balok - 1st Ride MRC

    Post by Sponsored content Today at 3:27 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 3:27 am