Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Share

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Sun 01 Nov 2009, 1:32 pm

    Report dari saya :

    30 November 2009

    7.30pm : Ketibaan chick3n di rumah aku
    8.15pm : Bergerak menuju ke RV point Shell Tol Jalan Duta.Rider paling awal smp APYZ
    9.00pm : Ketibaan speeder & sp33d3r dan yg lain2
    10.15pm : Bertolak menuju ke 1st check point dimana Sahar (Din) dan Batman&Batmem dengan penuh kesabaran menunggu kami.Selepas mengisi minyak kami semua bertolak ke next check point.4 biji LC 10 TZM 2 Kawasaki Kips..sampai jerk next check point dapat call yg bogonz terpaksa membatalkan niat utk join ride ni berikut masalah yg dialami pada motosikal.dgn semangat hardcore udin bergerak solo dari tjg malim smp ke rumah PP.

    Setiba di laluan baru sblm Tol Jelapang (dahulunya) saya telah mengalami kekejangan dari siku hingga ke perut pada bahagian kiri.berjaya diubati dengan bantuan mem (nasib baik prasan kt tepi jalan time tue).terima kasih pada smua yg meneman saya pada ketika itu.

    31 Oktober 2009

    4.30am : Tiba di Shell Tol Juru dan menunggu ketibaan PP untuk menjemput kami
    5.15am : Sampai di rumah ayahanda PP.terima kasih kerana sediakan kami tempat utk berehat sebentar.
    5.30am : sahur kt rumah PP (nasi lemak made hand by PP) pasti xlena tido lps ni teringat kt PP Razz mmg sedap beb...lebih2 lagi sambal die...fuh...ABOB smp 3 pinggan...ganah plak nasi dah mcm roti kosong banjir...penuh sambal jerk...aku satu pinggan jerk la...coz dh ngantuk

    8.00am : Bersiap untuk gerak ke kedai membuat seat.
    9.45am : Baru gerak ke kedai buat seat lol!
    10.30am : Sampai ke kedai buat seat...sambil menunggu abob dan anakomak buat tempahan seat...sempat PP anta moto ke car wash dan balik ke rumah untuk mandi sebentar...yg lain layan ABC kedai sebelah
    12.01pm : sampai ke kedai david choo...masing2 rambang mata usha barang2 aksesori untuk BIKERS...ade yg beli boot,helmet,padding lutut,glove,jacket...kaya david choo semalam
    2.30pm : Bergerak menuju ke Jeti untuk memasuki pulau.alangkah hampanya hati setibanya di kedai nasi kandar line clear...line jadi xclear kerana kedai tutup...so bergerak ke Restoran Nasi Kandar Kassin Mustafa...sedap gak nasi minyak die...selesai mkn2 jln2 melalui padang kota lama (kt sini sahar jumpa awek die)...pastu gerak ke kaki Bukit Bendara untuk bergambar...selepas tu bergerak ke Batu Feringghi...dalam perjalanan sambil layan conner...malang menimpa seorang apek ni bile die jatuh di selekoh...tp masih gagah untuk bangun dan berjalan...
    7.30pm : Bergerak menuju ke rumah salah sorang member PP yg ketika itu ade buat jamuan makan2 sempena masuk rumah baru...semasa menunggu kawan PP jemput...dalam keadaan renyai2 berlaku satu kemalangan antara Proton Saga BLM dan RXZ...driver yg seorang cina yg melanggar cuba melarikan diri tetapi dengan keberanian rider kite dapat menahan kereta tersebut dari kabur menyelamatkan diri...moto tersebut agak teruk...absober blkg patah,handle patah,fork bengkok...ambulans sampai utk bwk mangsa ke hospital berikut kecederaan kepala yg dialami...
    9.30pm : Bergerak menuju ke Queensbay sambil menunggu ketibaan geng2 NBC
    10.15pm : Gerak menuju ke tempat untuk dinner di Perdang...makan ayam keli bawal goreng...

    1 November 2009

    2.00am : Bertolak pulang ke KL...kesian pada sahar dan member kerana langgar bangkai BAB1 yg masih fresh...nasib aku sempat elak...sory yer sahar...x dan nk bgtau...
    9.00am : Aku dan mem selamat smp di rumah...harap2 yg lain begitu juga...

    SEKIAN REPORT RINGKAS DARI SAYA...GAMBAR AKAN DIUPLOAD OLEH MEREKA2 YG ADE CAMERA...


    Last edited by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 2:11 am; edited 1 time in total


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Sun 01 Nov 2009, 1:32 pm

    Dari Mrs. Lans

    Saya nak ucapkan terima kasih pada pp sebab membenarkan kami semua berehat sebentar di rumah pp dan menyediakan sarapan/sahur untuk kami dan menghabiskan masa dgn kami menjadi pemandu pelancong semasa berada di penang . jasa baik tuan pp tak dapat kami lupakan. seronok semasa berada di sana satu pulau RMC dah ronder.
    Pada semua riders yg gi tahniah diucapkan kerana memberi kerjasama yang amat baik. dan diharap semua riders berpuashati semasa semi hardcore ni .sebarang kekurangan dan kesilapan harap dimaafkan walaupun begitu SYABAS RMC next ride kita jumpa lagi


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Sun 01 Nov 2009, 1:33 pm

    Dari AnakOmak863

    Aku baru bangun tdo
    Alhamdulillah ride berjalan ngan lancar.Cume ade sikit ckit kesulitan tu biasa lah.
    Terima kasih diucapkan pada semua geng RMC n geng2 semi hardcore ke Penang.Caya lah semua.Tapi ade sorang geng tu je TAK HARDCORE.Cakap kat kami semua TAK HARDCORE lah tdo,Tapi dia masa kami dok sebuk shopping kat DavidChoo dia Lari g rumah makcik dia tdo.Makcik panggil datang rumah katanya.TAPI>>>>.Walaupun TERSANGAT PENAT,KITORNG TETAP ENJOY..Pada Masry aka Penang_Pixman Jutaan terima kasih dari aku dan geng Semi-Hardcore sebab sudi luangkan masa bawak kami pusing satu pulau.Tak ketinggalan juga pada otai otai NBC.


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Sun 01 Nov 2009, 1:57 pm

    Dari Hp AnakOmak863


    AnakOmak863 wrote:nah ole ole dari hp aku yang tak seberapa....
    aku bg mukadimah je




















    Dari Hp Batmem

    batmem wrote:testing2....
    kat RNR sg perak....





























































    Last edited by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 3:10 pm; edited 9 times in total


    _________________

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 3:57 am

    best2 nyer pic ni....pic panas hang mane chikent...huuuu

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 4:06 am

    pix aper nyer?


    _________________

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 4:18 am

    tggu udin upload..hahahah

    jahat4683
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1400
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 66
    Location : gua musang,kuala krai,tanah merah,pasir mas,kulai,jitra,permatang pauh,kg pasir

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by jahat4683 on Mon 02 Nov 2009, 4:55 am

    so lc yg pegi:
    -chi kent
    -sahar
    -apyz
    -speeder
    -lg sape woi?

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 5:06 am

    Dari Abob

    Abob wrote:salam kwn2 sume.....
    aku nk buat ucapan lak.....
    tahniah dn syabas pada mereka2 yg terlibat didalam pembikinan ini cerita.....
    overall ride ni sungguh enjoy walaupon lutut aku dh menggigil sb menahan ngntuk tp still leh kontrol....
    masry tq la sbb buat nasi lemak dr air tgn hang tu......mungkin sbb tu la rs sedap..... Razz
    sambalnye cukup power.....letak belacan lebeyy ye....... Very Happy
    dinner kt perda pon best......mmg mknn kt penang ni best2......
    tidak lupe jg speeder dn mem nye krn sudi bg tumpang brg2 kami dlm keta beliau....nti aku blanja melo ais...sunny
    yang lain2 ok.....dn sungguh tk ku sangka2 rupanya ada mato2 yg bertugas yg mengikuti ini ride.....yg lain2 ok.....pic2 korg nti aku sedut msuk dlm album.....tq all.... flower sunny


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 5:07 am

    Dari Joei99

    joei99 wrote:yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! cheers cheers

    tm kasih smua,tm kasih PIC,tm kasih smua riders,tm kasih xterhingga kpada MR MASRI a.k.a PENANG PIXMAN DAN KLUARGA kerana bg kami tumpang umah,bg kami makan,dan sudi temankan/tunjukkan kami jalan yg benarrr di pulau pinang.... Very Happy cheers
    tm kasih gak kat aman dan geng2 nbc penang krana sudi mnyambut kami disana,trima kaseyyyyyyyyyyyyy..... cheers Very Happy
    tm kasih gak kat razz dan lain sbab2 tlg tunda motor aku,plug kong daa,malas nak bukak kat tepi jalan tu,tunda la sampai tol juru,tq2(padahal plan asalnye aku yg nak tolak moto razz!!hehe,soryla brader,kita hanya merancang kankankannnn....) Laughing Smile
    tm kasih RMC.... cheers cheers


    _________________

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 5:13 am

    jahat4683 wrote:so lc yg pegi:
    -chi kent
    -sahar
    -apyz
    -speeder
    -lg sape woi?

    mmb aku lagi sorg dak rawang...5 bijik jer....semua moto laju kecuali moto aku yg selow....

    jahat4683
    Senior MRC
    Senior MRC

    Posts : 1400
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 66
    Location : gua musang,kuala krai,tanah merah,pasir mas,kulai,jitra,permatang pauh,kg pasir

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by jahat4683 on Mon 02 Nov 2009, 5:21 am

    slow xpe asal selamat..

    carik modal pelan2 kayuh..

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 5:36 am

    Dari Camera Udin

    udin_014 wrote:

    gambar dari aku (cameraman amatur) Laughing

    bogonz tgh godek2 moto zhaf kat shell carefour w.maju..



    setelah 2jam berusaha, x berjaya gak.. terpaksa gi amik moto LC la plak..



    tp sampai tanjung malim je.. sebab moto lc lak problem. sebu, leh gi 50kmj je.. Laughing



    bogonz terpaksa patah balik, sbb tak tau punca moto problem. nak repair pun x brp nak reti.. pasrah le jawabnye..
    aku pun terus shoot ke penang sorang.. blasah je la.. Twisted Evil

    sampai kat umah PP..







    sahar ngan member dia (sape name eh? aku lupe plak) scratch What a Face



    sarapan pagi, nasi lemak..









    singgah kedai sparepart jap.. beli cable clutch moto speeder..









































    sampai kat kedai seat..



















    _________________

    Zul.Caffan.Su-47
    MRC VVIP
    MRC VVIP

    Posts : 1859
    Reputation : 3
    Join date : 29/06/2009
    Age : -7680

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 02 Nov 2009, 5:57 am

    tahniah tahniah...
    wei chicken... awek membonceng ngan ko ke


    _________________
    BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM




    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 6:09 am

    tunang chikent segan nak membonceng

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 6:09 am

    masa pusing pulau jerk...atas highway die naik keta dgn sp33d3r


    _________________

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by GanahSokmo on Mon 02 Nov 2009, 7:38 am

    lalalalalalaalala........gambir2 panas, tunggu kemunculan nyer...

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 7:46 am

    panas mmg panas aksi chikent

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 7:47 am

    oiii..aper aku plak Evil or Very Mad


    _________________

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by GanahSokmo on Mon 02 Nov 2009, 8:17 am

    mu sorang jer yg buat aksi tu,....

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 10:48 am

    Dari Camera Batmem Lagi

    batmem wrote:



























    Last edited by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 1:50 pm; edited 2 times in total


    _________________

    sahar
    Brader MRC
    Brader MRC

    Posts : 3762
    Reputation : 1
    Join date : 13/08/2009
    Age : 28
    Location : TeLoK iNTaN<>RaWaNG<>PeTaLiNG JaYa

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by sahar on Mon 02 Nov 2009, 11:18 am

    thank chikent bersusah payah copy & paste gambo kat cni...

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 11:30 am

    hahahha...bkn susah pun...control C dgn V jerk


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 1:23 pm

    Dari Camera Abob


    Abob wrote:
    nah.... Very Happy


    _________________

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Chi Kent on Mon 02 Nov 2009, 1:55 pm

    Dari Camera Mem Plak



















    _________________

    Sponsored content

    Re: Report Semi Hardcore KL - PENANG - KL 30 Oktober 2009

    Post by Sponsored content Today at 7:01 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 7:01 am