Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

    Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Share

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 8:50 am

    kat mana nih
    aku sempat memetik anggur lagi time nih







    Sekian gamba dari aku.
    Mohon maaf kalu ada salah silap. ( pic. dari kamera halim )

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by Chi Kent on Mon 27 Jul 2009, 8:51 am

    terserlah kemesraan antara zul n dieja...
    awal tahun kapan nk blanja nasi minyak arab...

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 8:54 am

    dari kamera batmem plak...

    *enjoy the pic....from RnR RAWANG & Highway....










    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 8:55 am










    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 8:58 am





    * taklimat selepas exit tol tapah






    *abob junior... Razz

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 9:01 am






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 9:01 am







    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 9:03 am

    tu jer dulu wak mase nih...kalau ade lagi, aku akan kopi pes lagi...saper2 dari MRC yg ade gambar, blh jugak masukkan..

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by Chi Kent on Mon 27 Jul 2009, 9:12 am

    kite hp murah...xblh amik gmbr Sad

    jem
    KameraMan MRC
    KameraMan MRC

    Posts : 655
    Reputation : 3
    Join date : 30/06/2009
    Age : 31
    Location : son of dick port-maju la wangsa

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by jem on Mon 27 Jul 2009, 9:55 am

    hahaha...lagi2...gmbir2 len..

    ako
    Junior MRC
    Junior MRC

    Posts : 178
    Reputation : 0
    Join date : 01/07/2009
    Age : 29

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by ako on Mon 27 Jul 2009, 10:51 am

    hoho..ade plak gmbr solo aku.. Laughing

    kebab_goreng
    Newbie MRC
    Newbie MRC

    Posts : 4
    Reputation : 0
    Join date : 19/07/2009
    Age : 28
    Location : seremban

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by kebab_goreng on Mon 27 Jul 2009, 5:52 pm

    waahh...
    gempaq2.....
    tahniah atas ke'suksess'san anda sume bkonvoi....
    haha... Very Happy

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by Chi Kent on Mon 27 Jul 2009, 6:31 pm

    kesian kt kapan n kino la..coz diorg xblh nk lyn conner sgt...pasal mono masing joget mcm nie hah

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:37 pm

    Chi Kent wrote:kesian kt kapan n kino la..coz diorg xblh nk lyn conner sgt...pasal mono masing joget mcm nie hah
    ish2...ni joget kapan ngan aweks dia kat taman bunga teh bharat...

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:39 pm

    sambungan report dari PIC...

    nak sambung PA nyer report....

    Malam
    selepas dinner di kedai bawah hotel titiwangsa saya bersama PA (Batmem)
    telah ke kedai kek beli kek untuk celebrate july baby iaitu batman, Mrs
    Lans dan juga Awek Sakti king queen queen
    . Lepas tu terus ke tempat HH kat pekan tanah rata tu. besday untuk
    july baby dicelebratekan dengan nyanyian hepi besday dan lilin ditiup
    beserta niat dan juga bismillah. terus potong kek. Mase tu abob,
    bogonz, bard (kawan pp) dan juga pp balik ke bilik bersama keluarga
    masing2. Tapi pp dan juga bogonz datang balik join HH. Lepas jer makan
    kek batman beserta keluarga pon balik bilik. tinggal la yang solo dan
    juga family speeder, lans dan bapa2 yg telah tido kan anak dan juga
    mem.hehehe.... Very Happy
    Tengah makan kek PP beli durian banyak giler... sedap makan sampai x
    tau la nak cakap aper... pas tu siap bg omputih tu raser lagi..... Jam
    menunjukkan hampir 12 tengah malam dan teramat la sejuk kat luar tu...
    aper lagi memasing balik la ke aprtment masing2. Malam tu anak Mr Lans
    (asyraf) naik ke umah marshall dan mlm tu x tau la kol baper derang
    tido sebab riuh rendah main PS2.

    Chi Kent
    Chief Moderator
    Chief Moderator

    Posts : 3127
    Reputation : 9
    Join date : 02/07/2009
    Age : 30
    Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by Chi Kent on Mon 27 Jul 2009, 6:42 pm

    GanahSokmo wrote:
    Chi Kent wrote:kesian kt kapan n kino la..coz diorg xblh nk lyn conner sgt...pasal mono masing joget mcm nie hah
    ish2...ni joget kapan ngan aweks dia kat taman bunga teh bharat...


    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:44 pm

    HARI KEDUA
    26/07/2099

    Pagi sebelum
    check out adalah aktiviti bebas. Ader yg telah ke TEA BOH. Ader yg kuar
    breakfast jer. Ader jugak yg beli breakfast dan makan kat umah jer...
    tepat jam 11.00 berkumpul kat bawah apartment dan kunci diserahkan.
    Briefing oleh Marshal (Ganah) dan meneruskan lawatan untuk hari kedua.

    Lebih
    kurang pukul 1200 tiba di Stawberry Health Park. Kat sini kami
    menyambut ketibaan azri_89. Datang jugak dier join kiter org. Kat sini
    ingat boleh pck buah tu. Tapi x boleh sebab dier seasonal. so bukan
    musim dier. Xdapat la nak petik sendiri. kami pon melepakkan diri kat
    atas tu makan ice cream strawberry yang sedap dan juga membeli belah
    buah strawberry beserta jem.

    Pukul 1 lebih kami begerak ke Uncle
    Sams. Kat situ la ader Garden dan juga tempat shopping. Lama jugak
    abiskan masa kat sini sampai pukul. Ader yg shopping cactus, souvenier
    dan macam2 lagi. ader jugak yang sibuk bergambar. Di sini la bogonz
    sekeluarga mohon pulang ke KL sebab anak nyer exam hari isnin tu dan
    juga dah x larat.

    Kemudian kami meneruskan perjalanan ke
    tempat Cactus lebih kurang pukul 2 lebih. Kat situ kami lepak sambil
    bergambar dan semua dah kepenatan.

    Kemudian kami meneruskan
    perjalanan ke Kea Farm lebih kurang dekat pukul 3. Disitu lagi bes nak
    bershopping. So ader la yg shopping jeruk, buah, sayur dan macam2 lagi.
    Itu merupakan destinasi terakhir kami sebelum turun. Kat sini kejap jer
    sebab sumer dah x larat nak jalan. Masa juga disingkatkan kerana ader
    yg nak balik ke Johor, Pahang dan juga Terengganu. Sian derang nak
    terus balik.

    So lebih kurang pukul 3.00 lebih kami dah trun
    melalui simpang pulai. Masing2 layan korner dan juga drift. Tapi yang
    betol2 drift, vios hitam tu jer... luper diri kejap... Disini la 2
    peserta kita down. Tapi x der keceraan yang teruk. Cumer minor injury
    jer.so masih boleh teruskan perjalanan. Cuma Kinozawa jer x dapat nak
    teruskan perjalanan dan terpaksa menunggu kawan kapan datang memberi
    bantuan. Report dah di upkan oleh Ignore Mie.

    Lebih Kurang pukul
    4 lebih kali kami tiba di simpang pulai dan makan kat kedai makan depan
    balai bomba. Lama sgt kami disitu sebab rehat n tunggu sumer sampai.
    Makanan pon lambat sampai. Keletihan layan drift dan korner dan
    kelaparan baruu la dapat makan kat kedai. Edi (Kawan Rev) Dan 2 LC
    gerak awal sebab nak balik jauh lagi ke johor. Kawan Rev escort sampai
    dengkil dan 2 lagi meneruskan perjalanan.

    Pukul 7 kami
    bergerak pulang dan kat situ juga berpecah dengan PP dan Bard (Kawan
    PP) yang akan balik ke penang. Dan kami meneruskan perjalanan dan bukan
    aktiviti bebas atas sebab2 teknikal yang tak dapat dielakkan. Stop yang
    pertama untuk refill minyak adalah kat petronas simpang pulai. Kemudian
    Tapah refill Minyak jugak setiap kali brenti ader la lebih kurang
    setengah jam ke 40 minit walaupun isi minyak jer... Laughing
    Kemudian kami meneruskan lagi perjalan ke next stop iaitu ulu bernam.
    Kat sini ader yg group terpecah tertinggal kat belakang. Jadi derang
    terlepas simpang. Bagi yang moto boleh la masuk. Tapi yang kereta iaitu
    Batman, Mr Lans dan juga Adik Abob tunggu di simpang luar. Yang lain
    refill minyak dan kami meneruskan perjalan untuk ke last stop iaitu
    hentian sebelah sungai buloh. Semasa perjalanan tu ader tetiber ntah
    saper punyer gang ntah masuk join dan mengganggu perjalanan yg lancar
    tu. sekali lagi group terpecah. Dan sumer meneruskan perjalanan ke last
    stop. Sumer sampai kat situ lebih kurang pukul 10 malam. Disitu sumer
    berpecah dan pulang ke destinasi masing2. kat sini jugak la ramai yang
    shopping luper diri tu amik barang yang ditumpangkan dalam kereta.
    sumer keter penoh giler... sumer nyer shopping x ingat. yang family
    lagi la.... bantal strawberry gergasi pon ader yg beli....kat sini ader
    yg makan dulu. Ader yang terus balik. ader yang rest dulu... Macam2 la
    ader...

    Sekian sahaja laporan dari saya......

    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:50 pm

    sambungan gambar dari kamera PIC...







    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:52 pm









    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:53 pm






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:53 pm






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:54 pm






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:54 pm






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:54 pm






    GanahSokmo
    Emperor Of Spammers
    Emperor Of Spammers

    Posts : 918
    Reputation : 0
    Join date : 30/06/2009

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by GanahSokmo on Mon 27 Jul 2009, 6:55 pm






    Sponsored content

    Re: Report: CAMERON HIGHLAND RIDE n DRIVE -> 25hb - 26hb Jul

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 9:04 am